Hírek

Dinnyére dinnyét? Szeptemberben is!

2021. augusztus 15.

Nem indul a görög aludni. Ahogyan itt lesz az ősz, itt lesz újra! A magyar görögdinnye és sárgadinnye velünk marad szeptemberben is. Ugyanabban a dicsfényben, (vonz)ereje teljében. Mindkét dinnyének kitolódik az életpályája, csak őszire kapcsol ugyanolyan minőség mellett. 

Az Agrármarketing Centrum az idei szezonban is dinnyefogyasztásra ösztönöz. Kampányának célja, hogy bemutassa a hazai dinnye kiváló minőségét, sokszínű felhasználási lehetőségeit, és felhívja a figyelmet a magyar dinnye szeptember végéig tartó elérhetőségére.

Minek köszönhetőek az ősz eleji bombázó dinnyék?

A fejlődő termesztéstechnológiának, a megfelelő fajtahibrideknek, a változó időjárásnak és a klimatikus viszonyoknak hála, a magyar dinnye szeptemberben is a megszokott, kiváló minőségben kapható tovább. 

Jók a dinnyéid, életem!

Magyarországon évszázados hagyományai vannak a dinnyetermesztésnek. A sárga- és a görögdinnye többek között A-, C-, B6- és E-vitamint, illetve vasat és foszfort rejt, víztartalma pedig kiválóan hidratál. A dinnye beltartalmi értéke kiváló, ami a fejlődő szervezet számára is kimondottan előnyös. Szóval „dinnyertes” gyümölcs! Tessék „szeletni” a nyár végén és az ősz elején is!

Forrás: Agrármarketing Centrum