Hírek

SVÉT bemutatófőzés és szakworkshop éttermeknek és termelőknek

2022. június 07.

Júniusban új tudattágító, színvonalemelő, reformáló és egyúttal gyakorlatias gasztroedukációs programot indít a SVÉT Egyesület három régióban. A bemutatófőzés, szakmai beszélgetés és workshop egyaránt szól az adott terület éttermeinek és termelőinek, valamint a két szféra egységének javát szolgálja.

Újszerű mozgalmat jelent a SVÉT Egyesület gasztronómiai edukációs programsorozatában, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló szakmai workshop és kerekasztal-beszélgetés turné. Az eseményekre az adott régióban működő éttermek képviselőit és a termelőket hívjuk meg. 

 

Az új SVÉT gasztronómiai workshopok és szakmai fórumok célja

A foglalkozásokkal és találkozásokkal a cél a magában is jelentős szakmai oktatás és felzárkóztatás mellett a termelők és az éttermek összekapcsolódásának építése, együttműködésük segítése desztinációs szinten. Az eseménysor legfőbb témái között van a jó minőségű hazai nyersanyag szerepe, a lokális termelők bekapcsolása az éttermek mindennapi életébe, és a jól működő helyi szintű partnerségek kialakítása éttermek és termelők között. A tematika elméleti oldalát minden irányba releváns szakmai oktatás, gyakorlatias módszertan is kíséri.

 

Időpontok és helyszínek:

 

2022. június 14., kedd — Macok Bisztró és Borbár, Eger

2022. június 20., hétfő — 67Sigma Étterem, Székesfehérvár

2022. június 23., csütörtök — Rosinante Fogadó, Szigetmonostor

Ezeken túl várható még két júniusi alkalom Szabi A Pék közreműködésével, ugyanezen a vonalon.

 

A program menete mindhárom helyszínen: 

 

09:30 — Érkezés, regisztráció

10:00 — Beszélgetés a meghívott termelőkkel és előadások. Előadók: AgriKulti és Ruprecht László séf, a SVÉT Egyesület elnöke

12:00 — Helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból készült BEMUTATÓ ebéd

14:00 — Programzárás. Kötetlen beszélgetés és egyeztetés a résztvevő éttermek képviselőivel, a jelenlévő termelőkkel és előadókkal.

 

A jelentkezés módja


A programon való részvétel online előjegyzéshez kötött. A regisztrációs aloldalt itt éritek el:

http://svet.festin.hu/