Hírek

Tejipari szakmunkás felnőttképzés az Eszterházy Egyetemen

2022. június 20.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem várhatóan augusztustól tejipari szakmunkás felnőttképzést indít. A 360 órás szakoktatás végén versenyképes, elhelyezkedéshez megfelelő szakképesítést szereznek a sikeresen végzett tanulók.

A Bryan élete óta tudjuk, hogy boldogok a sajtkészítők! És most Ti is sajtkészítők lehettek, sőt egyéb tejtermékek gyártásának tudói, a mesterség űzői. Tejipari szakemberként saját sajtmanufaktúrát tarthattok fenn, és hivatalosan dolgozhattok tej- vagy sajtüzemben. Sok helyen, ahol a tejért tejelnek. 

 

A szakma neves képviselőitől elsaj(t)átíthatjátok ↓↓↓

✘ a kézműves, kisüzemi és nagyüzemi tejtermékek gyártási folyamatát

✘ a különböző sajtok készítésének fortélyait

 

A képzéssel megszerezhető kompetenciák a következők ↓↓↓

✘ a tej táplálkozási értékeinek megismerése és felhasználási lehetőségei különböző tejtermékek, sajtok gyártásához

✘ a tej minősítése, fizikai, kémiai, biológiai összetétele

✘ friss fogyasztású tejtermékek gyártása

✘ sajtgyártás: a friss sajtok készítésétől a kemény sajtokon át a nemespenészes sajtokig

✘ különféle sajtfajták érlelése, érlelő építése és kialakítása

✘ saját sajtmanufaktúra, műhely, érlelő vagy kisüzem létrehozása

✘ a gyártóegység működéséhez szükséges adminisztráció, kapcsolattartás és jogszabályok megismerése

✘ műszaki ismeretek, tejipari gépek, laboreszközök használata, karbantartása

✘ végtermékek értékelésén alapuló gyártási korrekciók megvalósítása, sajtbírálat

✘ üzemgazdasági alapfogalmak, egységköltség számítások

✘ a termékek szakszerű csomagolása, kóstoltatása és piaci értékesítése

 

A szakképzésre alapfokú végzettséggel lehet jelentkezni. A megengedett hiányzás mértéke a 360 órának legfeljebb 10%-a. Az oktatás minimum 16 fő jelentkezése után indul. A tervezett kezdés: 2022. augusztus 05.

 

További információ: oktatas.uni-eszterhazy.hu/felnottkepzes

E-mailt ide írjatok: felnottkepzes@uni-eszterhazy.hu

Telefonon itt érdeklődhettek: 0636 520400/4635

 

Sajtoljátok ki magatokból a legjobbat!