Platán Restaurant & Café

Országosan egyedülálló gourmet étteremmel kerekedett tovább a Platán Restaurant & Café Tatán

A Tatai Platán egy időtlenül, örökérvényűen varázslatos helyszínen található, az Öreg-tó partján, a Tatai vár és a Tata, Esterházy - kastély között. Mámoros mozdulatlanságába új izgalmat kavart egy másik, friss Platán magasgasztro-formáció. A Platán Gourmet Étterem és Udvarház — a Platán Udvarház legújabb részlege — a 2015 óta itt alkotó Pesti István séf Michelin-csillagzata alatt született.

Az eredeti Platán Restaurant & Café 2020-ban profilt váltott és Platán Bisztróként működött tovább. Az új koncepció gyorsan népszerű lett a családok és a túrázók között is. A csapat azonban a háttérben serényen dolgozott egy társétterem kidolgozásán, kimondottan a magasgasztronómia kedvelői számára.

Az előkészületek több, mint 2 évig tartottak (jelentős részben a járványhelyzet okán), de most megérett az idő, és végre a kifinomult fine dining ételsorokat, valamint Varró Zoltán dizájner (Varrodesign) elkápráztatóan stílusos, mohás tónusú enteriőrjét átadták a közönségnek. A cél egy olyan étterem felépítése volt, amely nemcsak Budapesten, de bárhol Európában megállná a helyét. Az új keretben életre kel az egykor itt élő Esterházy-család szellemi öröksége és a történelmi Magyarország gasztronómiai hagyományai is.

Pesti István így mesélt róla ↓↓↓

„Felszínes élmények helyett számunkra az emlékek a legfontosabbak, melyeket egy-egy íz és illat életre kelt. Olyan ételeket kínálunk, amik minden érzékszervünkre hatnak, olyan ízeket, amelyek érzéseket, hangulatokat idéznek meg.”

A Platán Gourmet Étterem az elmélyült, szofisztikált gasztronómia iránt nyitott vendégeket várja. A kínálatukat a természetközeliség és a szezonalitás határozza meg. Pesti István és csapata – Erdélyi Emese, Fábián Krisztián, Kovács Krisztina, Prónik Balázs, Sáhó Lilla, Szabó Kevin és Thurányi Enikő – a nyolc-, hat-, illetve négyfogásos degusztációs menüsor mellett személyre szabott összeállítással is készül a speciális étrendet követő vendégeknek. A legújabb Platánban — a saját kertészetből származó zöldségek és fűszerek mellett is — a legmagasabb minőségű alapanyagokból, a legmodernebb technológiákkal születnek az izgalmas ételkreációk.

Szintén idén készült el a Platán melletti várárokban a Mirror Spa. Itt extra vizuális élményként a várfal melletti tükörborítású dobozok a középkori falat láttatják, több dimenzióban. A fejlesztések a természetvédelmi előírások és a madarak védelmének figyelembevételével zajlottak, a Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ) Igazgatóság Gerecsei Tájegységének szakembereivel együttműködésben, az egyik legnevesebb hazai természetfestő, Szabolcs Kókay tervei alapján.

A Platán-átalakulás belsőépítészeti felelősének, Varró Zoltánnak elhallgathatatlan külön dicsősége a New York-i Gold Key Awards, amely egy nemzetközi szakmai díj.

Az új Platán gasztrorészleg is az előírt egészségügyi intézkedések maximális betartása mellett várja a vendégeket. Ne hallgassátok el, ha vártatok már egy ilyen fine dining étteremre Budapesten kívül is, a stílusos vidéken. Hozzászólásban várjuk a megörülőket és az ezért megőrülőket.