Rendezvényünk

SVÉT 11.0

Rácalmás

SVÉT11.0 Rácalmáson

A Stílusos Vidéki Szállodákért Turisztikai Egyesület vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a minőségi, regionális alapanyagokon nyugvó „VillásReggeli”, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera Quartet esti koncertje várta a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényen.

A közös nevező az eseményen nem csak a vidéki vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag volt. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma volt, míg a másik, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezett. A rendezvény legfőbb mondanivalója és célja volt, hogy betekintést nyújthassunk a szeretetteljes, magas szakmai alapokon nyugvó vidéki vendéglátásba, ahol a helyi értékeken, minőségi alapanyagokon és ételeken túl hazai borászatoknak is teret biztosítsunk, bemutatkozási lehetőséget teremtsünk. Ennek nagyon fontos eleme a MagyarBor- személyesen kampányhoz fűződő színpadi program volt.

Valamint hangsúlyt fektettünk arra, hogy a rendezvényen és az azt megelőző este megrendezett jótékonysági vacsorán megjelenhessenek a TOP 10 ételek, többek között a libamáj, körözött, szarvas vadasan, csirkepaprikás és dobostorta.
 

A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

  • Almalomb Hosszúhetény
  • Anyukám Mondta – Encs
  • Erhardt Étterem Sopron
  • GUSTO 13 – Veszprém
  • Gusteau Kulináris Élményműhely / Első Mádi Borház és Bisztró – Mád
  • IKON Étterem – Debrecen
  • Jankovich Kúria Hotel és Étterem
  • Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  • La Maréda Étterem Győr
  • Macok Bisztró és Borbár – Eger
  • MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
  • Nomád Hotel – Noszvaj
  • Pajta - Őriszentpéter
  • PalKonyha – Palkonya
  • Platán Restaurant & Café - Tata
  • Rosinante Étterem – Szigetmonostor
  • Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
     

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

  • Pannónia Gasztrohajó – Budapest
  • 67sigma – Székesfehérvár
     

MEGHÍVOTT KIÁLLÍTÓK:

  • Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
  • Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készítette el
  • Pálinkák – Bestillo, Szicsek
  • Kávé – Nespresso, Black Sheep

PROGRAMOK

2019. szeptember 08. vasárnap

12:15 órától

Előadás a kovászos kenyérről – Ormós Gabriella, KovászLabor workshopja

13:15 órától

A Séf és a Kertész - Grapoila

14:00 órától

Harrer Chocolate – csokoládé kóstolás és workshop

14:45 órától

Zip’s Brewhouse - SéfSörök bemutatója

15:45 órától

Nespresso - kávé workshop

16:45 órától

MagyarBor - Személyesen

17:15 órától

Bestillo – pálinka workshop

18:00 órától

Székelyudvarhelyi Erdélyi Gasztro Egyesület meglepetés programja

19:00 órától

Tóth Vera Quartet koncertje