Éttermeink

Bobajka Étterem & Kávézó

Tarcal

Tokaj régió a több évszázados borászati tradíció, a különleges építészeti örökség és a helyi hagyományok őrzője. Ezt a lokális értékeket megbecsülő, mégis progresszív szemléletet képviseli az Andrássy Kúria & Spa Michelin Guide ajánlott Bobajka étterme. Ezt mutatja a Bobajka név is, amely a mákosguba zempléni változata, és amely több mint 300 éves receptként maradt fenn.

A SVÉT szellemisége a Bobjka étteremben
A helyi termelőkkel és borászatokkal való együttműködés sok szempontból fontos az Andrássy Kúria számára. A helyi alapanyagok hozzájárulnak a tradicionális ízek megteremtéséhez, a borászatokkal való együttműködés mellett a szálloda a sajtokat, a gombákat, a húsokat és az egyéb alapanyagokat is kiváló helyi termelőktől szerzi be. Ezt előzi meg egy gondos kiválasztási folyamat, mivel kizárólag olyan gazdaságokkal dolgozik együtt a Kúria csapata, amelyek elhivatottak az értékek és a hagyományok megőrzésében. A jó viszony mellett az Andrássy Kúria & Spa folyamatos megrendelései és a helyiekkel való együttműködés hozzájárul a térség gazdasági fellendítéséhez is. A szálloda a régió egyik kedvelt desztinációjaként kötelességének érzi, hogy szerepet vállaljon a helyi termelők támogatásában.

Hagyományok új köntösben
Az Anrássy Kúria étterme nemcsak az alapanyagokat szerzi be a térség termelőitől, a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A folyamatosan bővülő, jelenleg 120 tételes, kizárólag tokaji borokból álló borsorban nem csak a nagyobb neves pincék, de a kisebb feltörekvő borászatok italai is megjelennek. Így a vendégek egy komplex, átfogó borvidéki összképpel találkozhatnak a Bobajkába látogatva. A borok származási helyét az itallapon térképpel is jelzi az étterem, így biztosítva, hogy a vendégek pontos képet kapjanak a borok származásáról és a pincészetek elhelyezkedéséről.

A tokaji borok menübe illesztéséről Koór Kitti, az Andrássy Kúria & Spa Food & Beverage menedzsere és Langó Tamás, a BDPST Group Michelin Sommelier Award nyertes Executive Sommelierje gondoskodik. A klasszikus tokaji furmint mellett természetesen nemcsak borokat kóstolhatnak a vendégek, a koktéllap klasszikus koktélokat tokaji csavarral kínálja, így biztosítva a különleges felfrissülés élményét.

A Bobajka ízeivel és receptjeivel is törekszik arra, hogy a borrégió örökségét és különleges hangulatát átadja a látogatóinak. A regionális ételek modern és friss köntösbe bújtatva kerülnek a vendégek elé, megújulva, mégis hagyományosan.

Elismerések – Michelin Guide Hungary 2023
A Bobajka a Klasszis TopDesign versenyén „Az év étterme – zárt vendégtér kategóriában” kapott elismerést, emellett 2023-ban a tarcali étterem is a gasztronómiai világtérképre került, miután Michelin-ajánlást kapott az étteremkalauz inspektoraitól.

Bobajka Étterem & Kávézó

Bobajka Étterem & Kávézó


Galéria
megtekintése

andrassy-bdpst-summer-bobajka.jpg andrassy-kuria-bobajka-termelok.jpg bobajka-237650.jpg bobajka-238588.jpg bobajka-andrassy-kuria-6406.jpg

Nyitva tartás

Hétfőtől vasárnapig 11.00 - 22.00


KÖVESS MINKET