Éttermeink

Clarisse

Tura

Az étterem
 

A BOTANIQ Turai Kastély étterme teljesen új szintre emeli a kastély gasztronómiáját. A Clarisse – amely a kastélyt építtető Schossberger Zsigmond unokájáról, a festőművész Schossberger Klára „Clarisse”-ról kapta a nevét – vár mindenkit, aki betekintést nyerne a világ gasztronómiai újdonságaiba egy barátságos, ugyanakkor nem mindennapi légkör keretein belül. A vendégeknek lehetőségük van „à la carte” kóstolni, de egy degusztációs menün keresztül is megismerkedhetnek a csapat filozófiájával.

 


A konyha
 

A Clarisse étterem célja, hogy egy jól értelmezhető, progresszív gondolkodású regionális konyhát hozzon létre, nemzetközi és mediterrán elemeket belecsempészve a menübe.

A koncepció megalkotásakor már maga a lokáció, Tura és a kastély is inspiráló volt. A turai hagyományok és a BOTANIQ Turai Kastély történelme visszaköszön a teljes menüben. A koncepció merít a regionális, tradicionális elemekből, ugyanakkor a konyha fúziósnak is nevezhető, mivel nyit a világ gasztronómiai trendjei felé is. A Clarisse esetében a magyar konyha jelenti az alapot, a francia konyha is markánsan megjelenik, ahogyan az északi, skandináv konyha is rengeteg ihletet ad a természetközeliségével. Előbbiek mellett a mediterrán konyha lazasága is felfedezhető a választékban.

A menüsort többek közt Magyarország első Michelin Guide díjas sommelier-je, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása, valamint Néma Júlia keramikusművész által a menühöz tervezett kerámia étkészlet teszi teljessé. Az étterem egyedi, bensőséges hangulatát egy közel 40 festményből és grafikából álló galériafal határozza meg, amely a kastély és a park hangulatát adja vissza – ráadásul közülük egy festmény maga Schossberger Klára műve.

 


A csapat
 

A Clarisse konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. Az új, közösen megalkotott menü összeállítása során fontos volt számukra a régió hagyományainak, értékeinek tisztelete és ápolása, a helyi termelőkkel való folyamatos együttműködés. Mártha Róbert cukrászvezető korábbi alkotásait már a Michelin is díjazta az Onyxban töltött évei. alatt, új kreációi pedig a Clarisse menü elengedhetetlen elemei. A csapat legfőbb célja, hogy széleskörű szakmai tapasztalataikra építve, tudásukat és kreativitásukat felhasználva új lendületet adjanak az Clarisse étteremnek.

A BOTANIQ Turai Kastély éttermeként a Clarisse nemcsak szállóvendégeit várja vacsorára. A kastély területére való bejutás érdekében, az asztalfoglalás legalább 3 órával az étterembe érkezés előtt ajánlott.