Éttermeink

Harrer Chocholat

Sopron

Kóstolja meg tradicionális, családi receptjeink alapján készült termékeinket, és hagyja magát kicsit elveszni az édességek világában.

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda több évtizedes múltra tekint vissza; igazi családi vállalkozás, ahol a minőségi édességkészítés iránti elhivatottság már szinte a génekkel öröklődik.

A cukrászat Ausztriában kezdte meg működését 1968-ban, de 1995 óta már Magyarországon is elérhetővé váltak a különleges receptúra alapján készült sütemények, illetve mesés csokoládéköltemények. 2009-ben Sopronban megnyitotta kapuit a Magyarországon egyedülálló kínálattal rendelkező Harrer Csokoládéműhely is, ahol az érdeklődők egy rendkívüli csokoládékóstoló keretei között bepillantást nyerhetnek a csokoládékészítés varázslatos világába.

A céget tulajdonosaik odaadó munkája, Karl Harrer maximalizmusa és Harrer-Abosi Beatrix gondoskodó odafigyelése vezette sikerre és működteti nap nap után, olyan partnerekkel karöltve, mint a Luka Pincészet, az Agárdi Pálinkafőzde vagy éppen Nánási Pál fotóművész.

Az igényes édességfogyasztás elkötelezett híveként a Harrer Csokoládéműhely kizárólag egyedi – nem tömeggyártásban – készült finomságokat kínál, melyek helyben az üzletben, de akár a webshopon keresztül is elérhetőek.

Filozófia

A Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely minden esetben válogatott, kiemelten magas minőségű alapanyagokból dolgozik. Fokozott figyelmet fordítunk a kakaóbabok kiválasztására, származási helyére és feldolgozására; így a gyártás során felhasznált összetevők csak nemes ültetvényekről származhatnak. Termékeink tradicionális családi receptjeink alapján készülnek.

A jó édesség illetve a finom csokoládé iránti rajongásunk végtelen; ebből a szeretetből szeretnénk egy kicsit vendégeiknek, vásárlóinknak is eljuttatni, elrejtve minden egyes szelet tortában, pralinéban vagy csokoládéban.

Karl Harrer

Karl Harrer 1958. augusztus 11-én Weigelsdorfban látta meg a napvilágot, cukrász szülei elsőszülött fiaként.

Szinte az anyatejjel szívta magába a cukrászmesterség iránti rajongást, hiszen mindkét szülő cukrász, pék családból származott. Kisgyermekként meghatározó élményt jelentett számára, hogy reggelente a frissen sült kenyér illetve zsemle illatára ébredhetett, melyet nagypapája kézzel rakott fatüzelésű kemencében sütött.

A kemence melege fűtötte a gyerekszobát is, hiszen valójában csak egy fal választotta el. Szülei Hornsteinben 4 éven keresztül üzemeltették első saját pékségüket, ahol a Karl és testvére mindig csodálva figyelték édesapjuk munkáját. Később a mattersburgi évek során, mikor a család már saját cukrászdáját üzemeltette, megismerkedhetett a szakma szépségével, a felelősségteljes munka minden részletével. Fiatalemberként nem is dönthetett volna másként, mint hogy cukrász lesz. A tanulmányait az alsó ausztriai ipartestületi elnök híres cukrászdájában, St. Pöltenben végezte.

Néhány év múlva 1979. február 8-án következett a mesterlevél megszerzése, melyre, mint Ausztria legfiatalabb cukrászmestere méltán lehetett büszke. A dolgos hétköznapok folytatódtak, amit hazai és külföldi szakmai versenyek tettek változatossá. Nagy sikerekkel vett részt számos európai országban megrendezésre kerülő rangos versenyen, de távolabb, Kanadai, Japán valamint Szingapúrban szervezett megmérettetésen is képviselte a Harrer nevet. A különböző országok által nyújtott sajátos körülmények rengeteg tapasztalatot adtak, hiszen minden területen speciális alapanyagokat és egyedi technikát használnak.

Karl Harrer az első magyarországi Harrer Cukrászdát 1995-ben nyitotta Sopronban, felesége – Harrer-Abosi Beatrix – szülővárosában. Az első cukrászdát hamarosan követte egy újabb egység, ahol még nagyobb alapterületen készültek az eredeti Harrer recept szerint sütött sütemények és desszertek. 2009 nyarán Karl Harrer megvalósította régóta dédelgetett álmát, és Sopronban megnyitotta első saját Csokoládéműhelyét, ahol a cukrászsütemények mellett finomabbnál finomabb csokoládékreációk kerülnek ki keze alól, a csokiimádó vendégek legnagyobb örömére.

Harrer Chocholat

Harrer Chocholat


Nyitva tartás

Hétfőtől vasárnapig 10.00 - 22.00


KÖVESS MINKET