Éttermeink

La Maréda Étterem

Győr

Az étterem története

A házról, amelyben az étterem működik az első írásos emlékek 1617-től maradtak ránk. A történeti városmagban, vagyis a reneszánsz erődfalakon belül helyezkedett el.

Földszintes volt, mert a Katonai Építési Hivatal a városfalhoz közel nem engedett magasabb kiépítést. 1703-ban már egyemeletes építmény állt itt, amiben egy német katonatiszt borkimérést működtetett.

A XVIII. század végén a ma is látható állapotúra, tehát két emeletesre bővítették. Az 1800-as évek végétől az épület a „Kuster ház” néven került be a győri köztudatba és ekkor már az alsó rész népszerű étkezdeként működött.

A háborúk és az államosítás után a Győri ÁFÉSZ tulajdonába került üzletet Szalai Lajos irányította. A győri körökben „Öcsi bácsiként” emlegetett vendéglős a 70-es évek végére az ország egyik leghíresebb halászcsárdájává tette.

Az épület mai formája

Az étterem 2001-ben került családunk birtokába, a felújítás három évig tartott. A régebbi korok hagyományait megőrizve törekedtünk egyedi stílusú, különleges hangulatú étterem létrehozására.

A pincében található három boltív ma is őrzi a 17. századi épület hangulatát.A ház, s benne az étterem, hosszú utat tett meg az újjászületésig, hogy sikerült-e, megérte-e, azt majd Önök – Kedves Vendégeink – döntik el.

Kívánjuk, hogy érezzék jól Magukat!
Szabó László és családja