Éttermeink

Pajta

Őriszentpéter

Szenvedélyünk a Szala-völgyében

A Pajta az Őrség iránt érzett szenvedélyünk megtestesülése. Olyan épületegyüttest álmodtunk a Szala-völgyre néző egykori pajta köré, amely egyszerre lehet gasztronómiai és kulturális zarándokhely. Egyrészt hagyományőrző, közösségteremtő központ, másrészt 21. századi értelemben vett bisztró, amely kedvéért akár egészen messziről is érdemes ideutazni.

A kiindulási pont egy hagyományteremtő szándékkal életre hívott táncház volt, amely U. Nagy Gábor Ybl-díjas építész tájba illeszkedő, kortárs tervei alapján gasztronómiai térrel és csúcskonyhával bővült.

Számunkra a Pajta a természet és az ember harmóniáját szimbolizálja, nemcsak küllemével, de belbecsével is: konyhánkat helyi, autentikus alapokra építjük, beszállítóink a közelből hozzák mindig friss, szezonális terményeiket és termékeiket. Séfünk hangsúlyozottan figyel az őrségi hagyományokra, adottságokra, egyben tovább is gondolja azokat.

Családunk azért hozta létre ezt a helyet, hogy az Őrség meghitt romantikájához, tisztaságához és természetközeliségéhez méltó módon adjon lehetőséget helybelinek és távolról érkezőknek a lelassulásra, feltöltődésre és a zavartalan együttlétre.

A Pajta mindenki előtt nyitva áll, nagycsaládosok előtt csakúgy, mint a kávézni beugró kerékpárosok előtt éppúgy, mint a bensőséges eseményt különleges menüsorral megünnepelni szándékozók előtt.

A Szala-patakig ereszkedő mezőnk mindenkié – akkor vagyunk boldogok, ha megoszthatjuk vendégeinkkel mindazt a derűt és nyugalmat, amit az Őrségtől kapunk nap mint nap.