Éttermeink

Panificio Il Basilico

Budapest

Elkötelezettség nélkül nem megy!

A recepteket többször lesütöm a saját konyhámban, kipróbálom a kis üzemünkben más körülmények között, a kenyereket, pékárukat másokkal is megkóstoltatom, majd a tapasztalatok alapján átdolgozom, kiegészítem őket. Így alakult ki és változik folyamatosan Szabi a pék és a Panificio il Basilico termékskálája, aminek minden tagja, legyen az kenyér, pékáru vagy pizza, szívből készül.

Mindig úgy gondoltam, hogy nem baj, ha nem vagyok tudós, esetleg mások szemében különcnek tűnhetek, de magammal és munkatársaimmal szemben egy dologból nem engedek: ha nekiállunk másoknak ételt készíteni, minden pillanatban a tökéletességre kell törekedni! A kovász, a tészta folyamatosan változik, hatalmas odafigyelést igényel attól, aki dolgozik vele. Ez elkötelezettség nélkül nem megy.

Meggyőződésem, hogy ezt az elhivatottságot mindenki otthonról hozza, gyerekkorában tanulja meg. Ezért évekkel ezelőtt tudatosan kezdtem el gyerekekkel foglalkozni, fiatalokkal közösen sütni. Számomra nem az a cél, hogy mindenki pék legyen, hanem hogy már gyerekként megtanulja a következőt: légy a szakmád mestere!

Szeretném továbbá, hogy minél szélesebb körben terjedjen el az a szemlélet, hogy jó alapanyagokból lehet finom ételt készíteni. Legtöbbször ezek nem a távoli vagy legdrágább beszerzési forrásból vannak, hanem a gondos helyi termelőktől.

 Azt gondolom, az utóbbi években hazánkban gyors léptekkel, jó irányban haladunk az étkezés területén, de ez az út hosszú, rengeteget tudunk egymástól tanulni.

Kovászcimbis üdvözlettel,
SzabiAPék

Panificio Il Basilico

Panificio Il Basilico


Nyitva tartás

Hétfőtől vasárnapig 10.00 - 22.00


KÖVESS MINKET