Éttermeink
Székelyudvarhely
Soha nem élt a Schwarznak otthont adó házban Schwarz-család, nem volt hurcolták el a fiatal Schwarz Lilit gyermekkori szerelme, Fernengel Tihamér mellől a kakastollasok, a két család (amelyből a Fernengelek mondjuk tényleg léteztek és léteznek a mai napig) sosem volt haragban, és a fiatalok sem üzekedtek a galambdúcban.
Valójában az étterem több ember (egy séf, egy mérnök, egy focista és egy bölcsész) álmának az egy időben történő megvalósulása, éppen ezért - mint az álmok általában - sem a létezése, sem a működése nem feltétlenül logikus. A neve meg onnan származik, hogy a vendégtér újraöntött betonfödéme még nem száradt meg teljesen, amikor már exkluzív vacsorát tartottunk egyetlen vendégnek a kőművesek által hátrahagyott reflektorok fényében. Ha értitek mire gondolunk...
A mottónk: „Azt főzünk, amit akarunk, abból, ami van.”
Igyekszünk helyi alapanyagokat felhasználni, jellemzően nem helyi receptekhez, így születnek néha egészen őrült fúziós tányérok, amelyek sosem teljesednek ki tökéletessé, mert az étlapot minden héten újraírjuk.
Hiszünk abban, hogy a vendégek értékelik azt, ha tényleg vendégként és nem vevőként kezeljük őket, minden sallangtól mentesen.
Emiatt néha kissé túl közvetlennek érződhet a szervíz, néha lebeszélünk valakit egy-egy fogásról (ha hagyja), esetleg rábeszélünk valami másra (lásd előbb), mert azt szeretnénk, hogy aki egyszer bejött az ajtón, az még visszatérjen.
Székelyudvarhelyen működünk, de a csapat minden tagja máshonnan és más háttérrel érkezik - emiatt a fogások mindennek nevezhetőek, csak székelynek nem.
Békésen megfér az étlapunkon egymás mellett a szarvastataki a mákos gubával (mindkettő közönségkedvenc), a marharámen a nyúlpaprikással, ami mellé simán felszolgáljuk a házi kimcsinket.
Kis csapat vagyunk, összesen nyolc ember, ezért csak annyit vállalunk el, amit becsülettel meg is tudunk csinálni. Bisztró szeretnénk maradni a szó eredeti, párizsi értelmében: egyszerű, de minőségi tányérokat teszünk le az asztalra, gyorsan. A 2019 szeptemberi nyitás után következő két év nem a robbanásszerű növekedésről szólt, amiért így utólag visszatekintve hálásak vagyunk, mivel volt időnk megtalálni magunkat és felismerni azt, hogy fontosabb számunkra, hogy örömmel nyissuk ki minden nap az ajtót, mint az, hogy birodalmat építsünk.
Ugyanez a három év elég volt ahhoz, hogy a környékbeli (és nem csak) termelők ráébredjenek, a Schwarz minden őrültségre vevő, amíg az minőségi termék. Minden héten játszunk egyet az éppen rendelkezésre álló alapanyagokkal, mert valaki bedobott hozzánk mondjuk pár liter kombucha ecetet, vízitormalevelet, friss kecskeordát, vagy egy kecsegét, esetleg egy fél angus ökröt. A szó legszorosabb értelmében nem tudjuk mit hoz a holnap, de bizakodva nézünk elébe, mert nálunk #robibácsifőz.
Galéria
megtekintése
Nyitva tartás
Hétfő ZÁRVA
Kedd
18.00 - 21.00
Szerda
13.00-21.00
Csütörtök
13.00-21.00
Péntek
13.00-21.00
Szombat
13.00-22.00
Vasárnap ZÁRVA