Hírek

A Pannon Bormíves Céh a SVÉT 12.0 Tatán — Csak győzzenek a borszeretők válogatni!

2022. szeptember 09.

A főúri ihletésű ételekkel harmonizáló elegáns borkíséretről a SVÉT partneregyesülete, a Pannon Bormíves Céh gondoskodik. Az egyesület elnöke, Lőrincz György mutatja be, hogy a kiállítók részéről mire készüljenek a SVÉT 12.0 Tata látogatói.

A Pannon Bormíves Céh és a SVÉT régi partnerek, de a kapcsolódás idén proaktívabbá, tudatosabbá, erősebbé vált. Lőrincz György a Pannon Bormíves Céh nevében külön örült, hogy a két egyesület összefonódása ezzel a kiemelt alkalommal még szorosabbra fűződött.

— Több eseményen jelentünk már meg együtt, de ez lesz az első közös nagyrendezvényünk. Egyesületünk fele is kitelepül Tatára, így 15 tagunk borait lehet majd kóstolni. Különböző magyarországi és határontúli borrégiók képviselik magukat, izgalmas tételekkel. Sok esetben a bortermelő is jelen lesz, ami a közönségnek kitűnő lehetőség lehet ismerkedni, beszélgetni, mélyebb tudáshoz, háttér-érdekességekhez jutni. Természetesen a borászok is örömmel találkoznak borszerető és borértő rajongókkal.

A Pannon Bormíves Céh szándéka, hogy a gasztronómia mellett népszerűsítse a magyar borok különleges karakterét.

— Ennek gyakorlati eredményére, a valós rendezvényélményére már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk. A helyszínen saját borospoharat is lehet majd vásárolni, amivel a résztvevők végig tudják kóstolni a prémiumborokat. Igyekszünk a borélvezet mellé a kóstoláshoz is magas minőségű körülményeket rendelni.

Azt is megtudtuk, hogy a 15 borászatnál, összesen nagyjából 70-féle bor kínálkozik majd kóstolásra.

— A SVÉT 12.0 Tatán mindenki bemutatja majd kínálata keresztmetszetét. Több, mint 20 éves egyesületünk alapítása idején az volt a célunk, hogy méltó módon képviseljük és népszerűsítsük az értékes, egyedi és sajátos magyar borokat Magyarországon és a határon túl, valamint, hogy közösen fejlődjünk és erősítsük a magyar borágazatot. A ma már 33 tagot számláló egyesület a tatai rendezvényen hét borvidéket képvisel majd: Villányt, Tokajt, Szekszárdot, Pannonhalmát, Muzslát, Egert és a Dél-Balaton termőhelyeit. Egy-egy vidékről több borászat is érkezik egyedi, termőhelyi borokkal, saját stílusuknak megfelelően. A borászatokról érdemes tudni, hogy mindegyik törekszik a korszakos borok megtermelésére és hagyományos boraik újrafogalmazására. A rendezvényre kilátogatók így találkozhatnak — az izgalmas fehér és vörös borok mellett —  komoly dűlős tételekkel, de lesznek pezsgők és rozék is. A fajtaboroktól a nagy házasításokig kiugróan színes lesz az élmény. Nemcsak a száraz borok, hanem a természetesen édes borok képviselői is feltűnnek Tokajból. Ez egy szép lehetőség minden borszerető számára, csak győzzenek válogatni.

 

Egyedi különlegességek is bemutatkoznak majd a Pannon Bormíves Céh részéről a SVÉT 12.0 Tatán. Például Lőrincz György saját pincészete, a St. Andrea Szőlőbirtok 20 éves jubileuma alkalmából a 2006-os Merengő Egri Bikavér.

— Izgatottan várjuk az ínyenc fogyasztók reakcióját. Egyesületünk kínálatában lesznek itt debütáló borok is, sőt, olyan borritkaságok, amelyekből már alig van a világon. Összefoglalni is nehéz azt a sok érdekességet, amit az idelátogatóknak készülünk nyújtani.

A Pannon Bormíves Céh bízik abban, hogy jelenlétük nyomában azok a látogatók, akik eredetileg a SVÉT 12.0 Tata kulináris élményeiért jönnek, végül a borral is nagyobb barátságot kötnek.

— Számomra a borászatok és az éttermek együttgondolkodása, közös jövője az abszolút szép gasztronómiai együttműködés. Kívánom, hogy adjon ez a kezdő esemény egy olyan lendületet, ami majd határon túli közös megjelenésben is meg tud nyilvánulni.

 

Ha regisztrálnátok a szeptember 10-11-i hétvégi fesztiválra, itt van hozzá a teleport ↓↓↓

https://svet.festin.hu/

 

Ha pedig részt vennétek a jótékonysági vacsorán (is), mutatjuk hozzá a részleteket, és az előjegyzési lehetőséget ↓↓↓

https://svet.hu/hu/hirek/jotekonysagi-vacsora-a-svet-120-tata-esemenyen

 

Fotó: Pannon Bormíves Céh