Hírek

Az ART Piknik Pannonhalmán csúcsra járatta a földi boldogságot

2021. szeptember 15.

Lezajlott első vándorhelyszínén, Pannonhalmán az Art Piknik. Az ország topéttermeinek, kiváló hazai termelőinek és kirobbanó művészeinek koprodukciós vásárán és rendezvényén SVÉTtermeink egy része is felvonult. 

Micsoda pár! Minőségi ínyencségek élvezetéhez izgalmas művészeti programok és workshopok társultak. A harmadik alkalommal hódító Art Piknik a Dunántúl kiemelkedő eseménye. Horváth Gábor alapító és főszervező a kezdettől vegyíti tudatosan a gasztronómiát és a művészetet, sőt, élteti azok nagyszerű összhangját.

A termelői piac viszont idei újítás. Nem is lehetne jobban a SVÉT kedvében járni, hiszen sokszor mantrázzuk, hogy számunkra a hazai termelők támogatása az egyik turbó-hajtóerőnk. Szombaton a #vegyélhazait, vasárnap pedig a Pannonkamra keretében kínálták portékáikat az árusok.

A kétnapos ingerrobbanáson többek között festők érkeztek a festői tájra, és ízek robbantak a vizuálisan is ínyenc környezetben. A SVÉTtermek közül jelen volt gasztronómiájával ↓↓↓

✔️ Anyukám Mondta (Encs)

✔️ GUSTO13 Bistro & Delicate (Veszprém)

✔️ Jankovich Kúria (Rácalmás)

✔️ Palkonyha, Panzió, Speiz (Palkonya)

✔️ Pausa Apátsági Kávéház

✔️ Platán Restaurant & Café (Tata)

✔️ Rosinante Fogadó (Szigetmonostor)

✔️ Szabadfi Szabolcs - Panificio Il Basilico (Szentendre)

✔️ VIATOR Apátsági Étterem és Borbár (Pannonhalma)

✔️ 67 Sigma Étterem (Székesfehérvár)

✔️ One Eleven (Sopron)

Természetesen nemcsak a SVÉT utaztatta ide íze-javát. Horváth Gábor kiemelte: a megye széltében-hosszában képviselte magát, de az egész országból érkeztek a minőségi vendéglátás követei étellel-itallal. Közben kerekasztal-beszélgetést is rendeztek a gasztronómiai innovációkról. A fesztivál vendégcsillaga Magyarország első gasztrobloggere, a hazai konyhaművészet és gasztroforradalom egyik meghatározó úttörője, Mautner Zsófia volt.  

Az akció művészeti fronton is mozgalmasan alakult. Megnyílt a 23. Art Flexum Nemzetközi Művésztelep, valamint Mr. Tibowsky kiállítása. Az érdeklődők mintás tányért készíthettek a Vadvirágos porcelánok workshopon és kollázst, Mr. Tibowsky alkotóműhelyében. A hazai divat egyik jelentős ikonja, Csalár Bence pedig ezen az eseményen tartott könyvbemutatót. A nyüzsgő élményvilág szabadtéri festésig és pop-up galériáig terjedt.

Az esemény bravúrosan, 6000 (!!!) fős közönséget üdvözölhetett. Társak vagyunk a rendezőkkel ebben az örömben is. Horváth Gábornak köszönjük, hogy a piknik felemelő helyszínét biztosító Pannonhalma mellett, nekünk is hálát mondott. Mi — hiába vagyunk még feltöltve élményekkel — már most várjuk a következő Art Pikniket! Éljen a művészi gasztronómia és az ínyenc művészet! 

Fotók: Lucinafotó