Hírek

SVÉT 12.0 Tata — fókuszban a Kistücsök, a Natura Hill, a 67Sigma és a Viator

2022. augusztus 30.

Figyelmes, fogyasztóbarát tálalások, vegetáriánus és vegán opciók, ízgazdag, gyönyörű ételsor, levendulás desszert — többek között ezekkel vonulnak fel tagjaink a SVÉT 12.0 Tata eseményén. A balatonszemesi Kistücsök Food & Room****, a zebegényi Natura Hill, a székesfehérvári 67Sigma Étterem és a pannonhalmi Viator Apátsági Étterem és Borbár vándorportékái mutatkoznak be.

 

A Kistücsök Food & Room**** egy klasszikus kedvencet és egy kedvenc alapanyagból készült ételt hoz a SVÉT 12.0 látogatóknak

Csapody Balázsék kétfajta étellel érkeznek a fesztiválra, amelyek fogyasztóbarát szempontokat is figyelembe vesznek.

— Jókai bablevest és tépett marhaszegyet is készítünk majd. Az utóbbit egy zöldséges-mustáros krémmártással kínáljuk, és egy kenyérlepénybe fogjuk beletálalni. A fogyasztás szempontjából kényelmi megoldás lesz, hiszen nem kell hozzá könyöklő és evőeszköz. Lehet csak kézből enni, sétálva, vagy körben állva, beszélgetve. A Jókai bableves sűrűjét is úgy daraboljuk, hogy elég legyen egyik kézben a tányért, a másikban a kanalat fogni.

A Kistücsök számára az év fénypontja ez a rendezvény, mert itt találkozhatnak a kollégákkal, barátokkal és az egyre nagyobb számú SVÉT-es törzsvendégekkel is.

— Egyre több olyan SVÉT-lojális vendég létezik, akik — ha vidéki úton vannak — nem is mennek máshova, csak SVÉT éttermekbe, mert annyira tetszik nekik egyesületünk szellemisége, mondanivalója és színvonala.

Az éves nagy rendezvény „SVÉT rajongói klub találkozó” is egyben, ami mindig jó hangulatban zajlik. Két év után olyan lesz újra részt venni rajta, mintha elvonóról szabadulnánk. Fájó pont volt, hogy két évig nem lehettek ilyen rendezvények. Az éttermek, a dolgozók és a látogatók mind nagyon várják, hogy újra együtt legyünk, mint régen.

 

A zebegényi Natura Hill tudatosan készül vegán és vegetáriánus opciókkal az idei nagy SVÉT-re.

Friss tagként először vesz részt éves nagy SVÉT rendezvényen a Dunakanyarból érkező Natura Hill Vendégház és Étterem. Szilvási Mihály séf már nagyon várja, hogy ott lehessen a csapattal, mert Tata kedves város számára.

— Az idei mikronyaralásomat Tatán töltöttem, jó lesz visszatérni. Nemrég estem túl az első nagyobb fesztiválos kitelepülésemen is. Már tudom, hogy milyen összetett feladat, és eleinte mekkora a nyomás, hogy minden összeálljon, az összes alapanyagból legyen elég. Mindent megteszünk, hogy ez Tatán is jól sikerüljön. Új tagként várakozás van bennünk, hogy jobban megismerkedhessünk a többi étteremmel. Bízunk benne, hogy annak ellenére, hogy milyen sok vendége van a fesztiválnak, a szombat esti letelepedés után lesz időnk körbejárni, beszélgetni és barátkozni a többiekkel.

A Natura Hill szembemegy a tendenciával, miszerint a gasztrofesztiválokon kevés a húsmentes opció. Azoknak is kedveskedni akar, akik másképp étkeznek.

— Elsőnek rögtön egy vegán karfiolkrémlevessel készülünk, füstölt szőlővel és gyömbérrel. A másik fogásnál követtük a hirtelen ötletünket, hogy gofrit viszünk a grófi rendezvényre. Ez savanyú lila káposztás gofri lesz, ami bársonyszínével idézi meg a főúri eleganciát. A tej- és gluténmentes tésztalapot húsos és vegetáriánus változatban is tetőzzük, amit mangalicamájassal és malacfüllel vagy babkrémmel és céklával kínálunk. Ezzel a választékkal, azt képviseljük, hogy a mérsékelt húsfogyasztásban látjuk a jövőt.

 

Isteni finom ételekkel készül a várva várt visszatérésre a 67Sigma Étterem

A székesfehérvári 67Sigma Étterem izgalmasan tarka és ízgazdag, a maguk keretein belül is változatos kínálattal indul Tatára. A következő ételeik már látványukkal is jól lakatnak, pedig a lényeg csak azután kezdődik.

✘ Konfitált pisztrángrolád, zöldborsós kosárka, kovászos karfiol & írómártás

✘ Lassan készült marha Stefánia, kakukkfüves zöldségragu & kelkáposzta

✘ Macaron válogatás

Lehrner Lóránt tulajdonos szerint mindez isteni finom lesz. Számukra a SVÉT nagyrendezvénynek több dimenziója is létezik.

— Elsősorban azt tudjuk megmutatni, hogy létezik összefogás és együttműködés közös értékek mentén éttermek, beszállítók és partnerek között, és erre kitűnő példa ez a közös rendezvény. Emellett fontos az első est jótékonysági vacsorája is. Másrészt a SVÉT 12.0 Tata a 67Sigma Étterem számára kiemelkedő megmutatkozási lehetőség a szélesebb közönség felé. Nagyon várjuk, hiányzott nekünk, hiányoztak a kollégák is. Kitűnő színtér lesz a visszatérésre a tatai Öreg-tó és az Esterházy kastély miliője. Találkozunk szeptember második hétvégéjén!

 

A pannonhalmi Viator Apátsági Étterem és Borbár háromfogásos menüt alkotott, és ünnepi érzésekkel hangolódik a fesztiválra

Gyurik Gábor séf összetett menüről mesélt, amiből nem maradt ki a neves pannonhalmi levendula sem.

Mi komplett háromfogásos menüvel érkezünk. A kezdő tétel egy bárányból készült hideg előétel lesz, amelyhez a bárány minden részét felhasználjuk, ahogyan ezt régen is tették. Sokféle fűszer teszi különlegessé és izgalmassá. Egy frissítő fűszersalátával körítjük, gyümölcsökkel és ropogós magvakkal kiegészítve.

A főétel vadhús lesz, ami annak idején minden főúri étkezéskor elengedhetetlen volt. Az egyik legnemesebb vadhúst választottuk, a vaddisznógerincet, melyet kukoricából készült körettel és egyéb gyökérzöldségekkel kínálunk. Ennél az ételnél egy kis gyümölcs is megjelenik, mert nagyon jól illik a vadhúshoz.

A menüt egy híres desszertünkkel zárjuk a pannonhalmi levendulamezőkről: főzött-lágy levendulakrémmel töltött ropogós-karamellizált tésztalapokkal. Annak is kedvence lehet, aki nem szereti a levendulát. Érdemes bárkinek megkóstolnia.

Gyurik Gábor számára a SVÉT nem csak leírva, de eszményien is csupa nagy betű.

— Eddig is sokat kaptam már ettől a válogatott társaságtól, és ezért nagyon hálás vagyok! Örülök, hogy egy ilyen komoly és hiteles szakmai csapat tagja lehetek. Az éves nagyrendezvény, ahogyan a vendégeknek, úgy nekünk is ünnep, akárhol is jövünk össze.

A két év kimaradás érzéseim szerint meg is látszik a tagokon. Mindenki sok küzdelmen van túl, és ennek még nincs vége. De tudom, hogy amint bárki kiérkezik a helyszínre, kipakol, kinyitja a faháza vagy a truckja elejét, ennek nyomát sem látjuk rajta, és elkezdődik az ünnep. Így képzelem a visszatérést két év után.

 

Ha regisztrálnátok a szeptember 10-11-i hétvégi fesztiválra, itt van hozzá a teleport ↓↓↓

https://svet.festin.hu/

 

Ha pedig részt vennétek a jótékonysági vacsorán (is), mutatjuk hozzá a részleteket, és az előjegyzési lehetőséget ↓↓↓

https://svet.hu/hu/hirek/jotekonysagi-vacsora-a-svet-120-tata-esemenyen

 

Fotó:

Kistücsök Food & Room
Natura Hill Zebegény
67Sigma Étterem
Viator Apátsági Étterem és Borbár