Hírek

SVÉT 12.0 Tata — górcső alatt a Clarisse, a Mandula és Szabi A Pék csapata

2022. szeptember 03.

A BOTANIQ Turai Kastély gasztronómiája Tatán vendégeskedik a SVÉT nagyrendezvényén, a villányi Mandula Étterem sváb hagyományokkal ötvözi a megidézett magyar főúri konyhát, Szabi A Pék és a szentendrei Panificio Il Basilico csapata pedig négy gourmet pizzával péklapátol változatosságot rendezvényünk kínálatába.

 

Kastélygasztronómiát hord a kastélyba a turai Clarisse Étterem

Az impozáns és előkelő BOTANIQ Turai Kastély Clarisse éttermének új séfje, Szűcs György a még aktuális nyári étlapjuk tételeit teszi kitelepülés-kompatibilissé.

— Azt igyekszünk magunkkal vinni és megmutatni, amit napi szinten készítünk a kastélyban — a jelenlegi étlapunkkal így lehetünk a leghitelesebbek. Fontos, hogy a Clarisse-ban 8-12 összetevőből álló tányérokat készítünk, de ennyi mindennel egyszerre nem tudnánk kitelepülni, hiszen az óriási eszközparkot igényelne a helyszínen. Így jellegében fogjuk ugyanazt adni, mint amit a Clarisse-ban.

A főúri tematikával nekünk könnyű dolgunk volt, hiszen kastélyszállóként számunkra alaptétel, hogy a kastélystílus jelen legyen az ételeinkben. Három összeállítással találkozhatnak látogatóink.

Kecskejoghurt, karalábé, zöldborsó

Vaddisznó, gyöngybab, fodros kel

Rizs, sárgabarack, szőke csokoládé

A Clarisse csak vasárnap vesz részt a SVÉT 12.0 Tatán, mert szombaton egy korábban lefoglalt esküvői ceremónia helyszíneként szolgálnak.

— Bár már több gasztrofesztivált megjártunk idén, de SVÉT nagyrendezvényen most debütálunk először. Pozitívan és kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz, mert nagyon szeretjük a SVÉT közösséget.

 

Sváb hagyományokkal keresztezi a főúri tematikát a Mandula Étterem és Bor-Bár

Molnár László, a Mandula séfje különleges és egyedi kombót alkot a SVÉT 12.0 eseményére, amiben kicsit önmagukat mutatja meg, mégis igazodva a főúri koncepcióhoz.

— Tatai egyfogásos ajánlatunk füstölt marha lesz káposztás gőzgombóccal és vadborssal — ezzel igazodunk a főúri tematikához, és kicsit a saját, sváb hagyományainkhoz is. A kovásszal készült gőzgombócokat a magunk savanyította, párolódó káposzta tetejére tesszük. Ez lesz a fogásunk hagyományos komponense. A marhához viszont segítségül hívjuk a mai konyhatechnológiát: a meleg füstölést és a szuvidálást.

A Mandula esetében is igaz, hogy hosszú volt a 2 év kihagyás a rendezvények tekintetében, így extra várakozás előzi meg a újbóli találkozást a SVÉT-es kollégákkal. Velük vasárnap találkozhattok a standjuknál.

— Fontos hogy olyan vidéki éttermek szakembereivel tölthetem ezt a napot, akikkel hasonló a gondolkodásom, és sokan követendő példák számomra. Köztük több a rendszeres SVÉT nagyrendezvényre járó régi tag, és többen már Villányba is ellátogattak hozzánk. Az eltelt idő teret hagyott, hogy közben sokat gondolkodhassunk és fejlődjünk, így két év után nagyszerű lesz a SVÉT családban egy nagy közös örömfőzésen újra részt venni.

 

Szabi A Pék csapata négyféle gourmet pizzát tesz péklapátra Tata közönségének

48 órán át pihentetett, kovászolt tésztából készül majd Szabi A Pék nápolyi pizzája. A szentendrei Panificio Il Basilico ezzel érkezik az Esterházy-parkba — újságolta Nádasdi Katalin, a Panificio nagykövete.

— Velünk lesz a legikonikusabb változatunk, a porchettás pizza is. A porchetta minden étlapunkon szerepel: göngyölt malachúsról van szó, amit Szabi sörével locsolgatunk, ropogósra sütünk, majd vékony szeletekre vágunk. Már nyitás óta része a repertoárnak, erről különösen ismertek vagyunk.

A másik feltét a N'duja lesz, egy kolbászkrém, amit Olaszországban vágykeltő ételként tartanak számon. Mi málnával kínáljuk, ami selymes ízt kölcsönöz neki. Jó tudni, hogy ez a kolbász egy picit csíp, de csípőssége gyorsan elillan, így tetszhet azoknak is, akik kevésbé szeretik a pikáns élményt.

A SVÉT 12.0 Tata pizzakínálata így alakul majd ↓↓↓

✘ Porchetta — kecskesajt, fior di latte, porchetta, lilahagyma-lekvár, bufala

✘ Pármai — paradicsomszósz, fior di latte, pármai sonka, rukkola, parmezán, aszalt paradicsom

✘ Dop — paradicsomszósz, fior di latte, bufala, bazsalikom

✘ N’duja — fior di latte, gorgonzola, scamorza, málna, csípős kolbászkrém, bazsalikom

— Tatán a közönség más rétegével ismerkedhetünk majd meg. Megszoktuk, hogy a vendégeink akár naponta találkoznak velünk, csak beszaladnak egy péksüteményért vagy visszajönnek vacsorázni. Itt viszont új SVÉT kedvelők is megismerhetnek bennünket. Izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen a nívós helyen, egy ilyen rendezvényen vehetünk részt. Főként azért, mert tízéves munkánk van abban, hogy ilyen minőségben jelenhetünk meg a nagy SVÉT-en. Ez a találkozó lesz a munkánk beérett gyümölcse.

 

Ha regisztrálnátok a szeptember 10-11-i hétvégi fesztiválra, itt van hozzá a teleport ↓↓↓

https://svet.festin.hu/

 

Ha pedig részt vennétek a jótékonysági vacsorán (is), mutatjuk hozzá a részleteket, és az előjegyzési lehetőséget ↓↓↓

https://svet.hu/hu/hirek/jotekonysagi-vacsora-a-svet-120-tata-esemenyen

 

Fotó:

BOTANIQ Turai Kastély
Mandula Étterem és Bor-Bár Villány
Panificio Il Basilico Szentendre