Hírek

SVÉT 12.0 Tata — SVÉTtermeink kínálata

2022. szeptember 08.

Összeállt a menüsor! 23 SVÉTtag mutatja meg — most még csak étlapon —, hogyan képzelte el saját megfogalmazásban a főúri tematikát. Böngésszétek a kínálatot, és nézzétek meg, hogy az egykori főúri ételek hogyan realizálódnak a ma séfjeinek elgondolásaiban, felhasználva napjaink helyi alapanyagait és korszerű konyhatechnológiáit.

 

Anyukám mondta Encs
  • Gida & Káposzta
    (Az jo fiatal kecskét ledaráljuk, ízesítjük fűszerszámokkal vala, házilag kovászolt káposztát készítünk izibe, igy adjuk az nagyságos urak + meg mindenféle népek elibe)
  • Kényérlángos inkább a Mediciek stílusában
    (Kemencében sült lepény (focaccia) szarvasgombás mortadellával és burratával)
 Erhardt Étterem Sopron
  • Főúri lángos kovászos tésztából tartufoval (szarvasgombával)
  • Főúri lángos kovászos tésztából, sült hagymaszeletekkel és kecske tejéből készült frissítő sajtkoczkákkal
Gusto13 Bisztro és Delicate Veszprém
  • Előétel:
    Bárányhúsos csücsür (báránynyakkal töltött alakor tésztabatyu), petrezselyemgyökér, szarvasgomba
  • Főétel:
    Szarvasgerinc sült céklával, céklakrémmel, savanyított céklával és friss reszelt tormával
Harrer Chocolat Sopron
  • Desszert-variációk (Esterházy, csokoládé, málna), kézműves bean to bar csokoládék, bonbonok és drazsék
Ikon Étterem Debrecen
  • Befojtott báránynak húsa, lucskos kert királynéja téjfelesen 
  • Rántott Csurka bivalynak húsábol, szarvasgombamártás, kovászos lencsesaláta 
  • Debreczeni páros kolbász 
Hibiscus Étterem by Jankovich Hotel Rácalmás
  • Borjú színe-java & várispán kertjében szedett zöldségekkel & erdő kincseivel & házi kovásszal
  • Lakáj úr kedvencze, melencében kínált kastélyudvarban hullt szilva ragú & málé krémmel & süldő legjavával megspékelve
  • Keleti császárság tüzes nedűje, aludt szójatejjel & élénk zöldekkel
Kistücsök Étterem Balatonszemes
  • Jókai bableves
  • Tépett marhafartő zöldséges, mustáros krémmártással, gőzölt kenyérlepényben
Macok Bisztró és Borbár Eger
  • Palócleves, „mangalica”
  • Kurca-parti kakas vadas
  • Túrógombóc „szilva”
Mandula Étterem Villány
  • Füstölt marha káposztás gőzgombóccal, vadborssal
Nomád Hotel és Glamping Noszvaj
  • Füstölt karfiolkrémleves
  • Tárkonyos nyúlgerinc, fekete tea
  • Sültfagyi
Pajta Őriszentpéter
  • Mangalicamáj, kovászos uborka, kenyér, mustár, sör     
  • Tojásos nokedli, szarvasgomba, saláta 
  • Rétes (tökös-mákos, túrós-almás-homoktövises) vagy Túrógombóc, tökmag, fehér csokoládé 
Palkonyha, Panzió, Speiz Palkonya
  • Palkonyha Speiz ízelítők kovászos házi kenyérrel
  • Mákos sufnudli, sült szilvalekvár
Panificio Il Basilico – Szabadfi Szabolcs Szentendre
  • Porchetta: kecskesajt, fior di latte, porchetta, lilahagyma-lekvár, buffala
  • Pármai: pariszósz, fior di latte, pármai sonka, rukkola, parmezán, aszalt paradicsom
  • Dop: pariszósz, fior di latte, buffala, bazsalikom
  • N’duja: fior di latte, gorgonzola, Scamorza, málna, csípős kolbászkrém, bazsalikom
Platán TATA Tata
  • Bisztró: Ceviche, Borjúláb sólet
  • Gourmet: Nyúl Nem Esterházy, Túró-Barack-Kapor
Rosinante Fogadó Szigetmonostor
  • Mangalicarilette fermentált zöldségekkel és kovászolt kenyérrel
  • Őzlapocka vadas mártással, erdei gombás szalvétagombóccal
Viator Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma
  • Jerke részek megcsinálva, lepréselve
  • Vadkan gernye máléval meg céklarépával
  • Leveles lecske szagos krémmel
67Sigma Étterem Székesfehérvár
  • Konfitált pisztrángrolád, zöldborsós kosárka, kovászos karfiol & írómártás
  • Lassan készült marha stefánia, kakukkfüves zöldségragu & kelkáposzta
  • Macaron válogatás 
Natura Hill Zebegény
  • Gyömbéres karfiolvelouté füstölt szőlővel (vegán, gluténmentes)
  • Káposztás bársony pamlag (Lila Grófi  Goffri) mangalicamájassal és ecetes szilvával (glutén- és tejmentes)
  • Káposztás bársony pamlag (lila goffri) babkrém és cékla (vegetáriánus, glutén- és tejmentes)
  • Úri huncutság: Levendulás Zizi (vegán, glutén mentes)
  • Házi Frissítő Tonic
Malom Udvar Bér
  • Marharostélyos, lila batátakrémmel, buciban
  • Malac lechon (roston, citromnáddal és szezonális zöldségekkel)
  • Ube szelet maracujaszósszal, mandulagrillázs
Villa Kabala Szigliget
  • Vadpástétom, füge, verjus
  • Töltött tokhal,  tökfőzelék, kapor
Clarisse Étterem Tura
  • Kecskének ajándéka sörbetnek készítve, kertünk ropogós legjavával
  • Erdőknek disznaja pirgáknak sokaságával
  • Rizskása csemege mézédes kajszival
One Eleven Roastery Sopron
  • Specialty coffee, Cold brew, Espresso tonic, Ice Chai & Matcha
Páskom Cottage  Lajoskomárom
  • Mangalicának szegye saját húsával töltve, zamatos, tárkonnyal fonnyasztott káposztával, füstös almával
  • Pityókafánk, Zsámboki kertben termett paprikából készült salátával, felvidéki juhtúróval