Hírek

Szeptember 10., szombat, a termelők napja (is) a SVÉT 12.0 Tatán

2022. szeptember 09.

Ha a SVÉT 12.0 Tatán válogatott hazai termelőkkel szeretnétek találkozni, akkor a szombati napra (is) időzítsétek a részvételeteket. A termelők nagy része ugyanis ekkor állít ki a kastélykertben. Ezúttal őket mutatjuk be, sőt eláruljuk, ki kóstoltat ételt, és ki marad vasárnapra.

A SVÉT 12.0 Tata 10 fellépő termelője közül A Séf és a Kertész Pócsmegyerről és a Bükkisajtos Sándor Tamás a Magyar Sajt színeiben plusz attrakcióval is készül. Ők ugyanis kiállított termékeikből ételeket is készítenek, akiknél a SVÉTtermeinkhez hasonlóan, a helyben fogyasztás élménye is élvezhető. Ráadásul a Magyar Sajt vasárnap is helyben marad, a Bükkisajton túl egyéb zempléni sajtválogatásokkal. Vele mindkét napon számolhattok, a többiekkel csak szombaton.

Bagó Zsófia, egyesületünk elnöki asszisztense hangsúlyozta, hogy a SVÉT évek óta kiemelt fókusszal kezeli a termelőkkel való kapcsolattartást.

—  A SVÉT 12.0 Tata jelenlévő termelői már régóta együttműködnek velünk. Éttermeinkben, rendezvényeinken rendszeresen használjuk a nyersanyagaikat, de minden kimagasló országos eseményünkön is, valamint évek óta velünk vannak a nemzetközi megjelenéseink során. Ők folyamatosan kimagasló minőséget biztosítanak számunkra.

Zsófi a termelőkkel való ismerkedésre biztatja a rendezvény látogatóit, hiszen most személyesen lesznek jelen.

—  A SVÉT rendezvények visszatérői már biztosan találkoztak velük, de legalább a nevükkel: olyan kiemelkedő partnereinkkel, mint a Magyar Sajt nagymesterével, Sándor Tamással vagy A Séf és a Kertész Horváth Gáborával, aki régi SVÉT tagunk, a Gusteau Kulináris Élményműhely séfje is volt. A Gabko Chili és a Grapoila pedig sok nemzetközi díjjal rendelkezik. Többek között ők is testközelben lesznek, lehet náluk kóstolni, és vásárolni a termékeikből otthonra vagy ajándékba.

A SVÉT fontos célja, hogy népszerűsítse a színvonalas magyar termelőket. A következő válogatott partnereinkkel számolhattok még szeptember 10-én, szombaton ↓↓↓

✘ A Csurgódombi Sajtkonyha a Kelet-Bakony lábánál, egy nemzetközi séffel, Pózer Istvánnal és párjával az élen gasztronómiai szemlélettel alakítja ki a sajtból és a mikrozöldségekből álló portfólióját.

✘ Nagy Gábor, a nagymarosi Gabko Chili nemzetközileg többszörösen díjazott, sőt világbajnok chilitermesztője óriási odaadással készíti változatos sztártermék chiliszószait, és frissíti kínálatát kreatív új elemekkel, valamint kollaborációs ritkaságokkal. 

✘ A Grapoila célja a kiváló minőségű hidegen sajtolt olajak gyártása értékes összetevőkkel, 100%-os felhasználással, elpazarolt melléktermék nélkül. Olajokkal, magokkal és gourmet termékekkel is foglalkoznak — a maximális fenntarthatóságra törekvés mellett.

✘ A biatorbágyi Marmalady's Veres Katájának formációja egy saját terményeiből ínyencségeket előállító őstermelő-manufaktúra. Különösen büszkék mustáros finomságaikra, de közönségkedvenc levendula, bozda és egyéb szörpjeikre is. 

✘ A Pepo Papa a tökmagolajairól híres. Több, mint 30 éves tapasztaltuk van a héjnélküli magyar tökmag termelésében. 2012 óta üzemeltetett saját olajsajtolójuk nyomában születnek kedvező élettani hatású és kulináris élvezetet jelentő, többszörösen díjazott olajaik.

✘ A kecskeméti Pilze-Nagy Kft. a laskagomba termesztéséről és változatos ínyenc laskagomba-pástétomjairól nevezetes. Egy ritka, remekül felhasználható, és általuk bravúros manőverekkel felhasznált alapanyagot mutatnak meg bombaformákban.

✘ A soltvadkerti Ritaszörp Kárász Ritája a gyümölcsök, a gyógynövények, a népi gyógyászat és a házi élelmiszerek mágusa. A természet ihlette szörpökkel és házi lekvárokkal érkezik. Célja többek között az állandó csúcsminőség, valamint a magasba repítő illat és íz megtartása.

✘ A pannonhalmi Zümi Méhészet családi vállalkozásából a fajtamézek és a krémmézek mellett desszert- és gyógynövény-különlegességek is kikerülnek. Ildi és Balázs hagyományos eljárással készült lekvárokkal, cukormentes csemegékkel, aszalványokkal és szörpökkel is megörvendezteti a közönségét.

 

Így, hogy az izgalmas termelői ábécé végére értünk, jó ha belegondoltok, hogy SVÉT éttermeink is rendszeresen vásárolják kiváló termékeiket. A SVÉT 12.0 Tatán vett portékáikkal Ti is alkalmi SVÉT éttermek lehettek a saját konyhátokban.

 

Ha regisztrálnátok a szeptember 10-11-i hétvégi fesztiválra, itt van hozzá a teleport ↓↓↓

https://svet.festin.hu/

 

Fotó: A Séf és a Kertész, Bükkisajt, Csurgódombi Sajtkonyha, Gabko Chili, Grapoila, Marmalady’s, Pepo Papa, Pilze-Nagy Kft., Ritaszörp, Zümi Méhészet