Filmek
Amikor a SVÉT-Séf főzi és ismerteti a hazait 2. rész
A közös mű: kelkáposzta-főzelék ludaskásával, hízott libamájszeletekkel és sült libamellel.
Otthoni konyhaművész-távoktatás folytatódik konkrét ételkomplexumokkal. A tan'bá ezúttal Thür Ádám, az IKON Restaurant Debrecen séfje, aki 4 éve egy kerek angliai szakmai karrier után költözött haza, hogy az itthoni magas gasztronómiában alkothasson.
Most is főként hazai alapanyagokból bűvészkedik.
Ehhez a SVÉTasztal válogatott magyar termelői kosarát egyesületi Piroskánk, Bagó Zsófi elnöki asszisztens hozza helybe.
A Mádi Udvarház mintakonyhájában egy elég összetett ételt készít el, sokfélét főz egy tálra Ádám. Ám ijedtség egy szál se! Ehhez méltán részletes és szemléletes a navigálás. Ikonikus séfünk sikerrel mutatja meg, hogyan lehet ennyi alapanyagot odahaza is mesteri könnyedséggel eligazgatni.
Otthonbarát haladó technikákat láthattok, és folyamatosan kapjátok a fontos szempontokat, amik kellően magabiztossá tesznek Titeket, akár kezdő szinten is. No, de ne csak nézzétek, készítsétek is el bátran! Attól lesz az igazi!
Segítségül, hogy felkészültek lehessetek még a bevásárló listát is megírtuk:
Hozzávalók (4 személyre)
A ludaskásához:
✺ 100 g keményítős kerekszemű rizs
✺ 300 ml felére redukált libaleves
✺ 50 ml mádi száraz fehér bor
✺ 30 g shalotta apróra vágva
✺ 1 gerezd fokhagyma
✺ 60 g (répa, szárzeller) apró kockára vágva
✺ 25 g vaj
✺ 50 g érlelt kecskesajt
✺ 1 kanál csengő tejföl
✺ 1 konfitált libacomb
✺ A panírhoz: tojás, liszt, morzsa
A kelkáposzta-főzelékhez:
✺ 1/4 kelkáposzta
✺ 100 ml 30%-os tejszín
✺ 25 g érlelt sajt
✺ 10 ml 6%-os tokaji ecet Pluszban:
✺ 1 libamell
✺ 200 g hízott libamáj
✺ 20 g csengő tejföl
✺ 25 g csengő vaj
✺ 1 újhagyma
✺ 1 gerezd fokhagyma
✺ Biocsírák a díszítéshez
✺ 500 ml libaleves 75 ml-re visszaredukálva
✺ só, bors
✺ libazsír vagy olaj
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!
videó: zip’s Design Studio
video: zip’s Design Studio
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.