Filmek
Két felemelő magyarországi várost kötünk össze a legújabb háziséf-edző adásunkban. Tatát, mint forgatási terepet, és Pannonhalmát, mint oktatóséf küldő várost. A Platán Gourmet Étterem és Udvarház mesekönyvi környezetében cukrászkodunk a Viator Apátsági Étterem és Borbár séfjével. Gyurik Gábor taníthatott elsőként műsorunk történelmében profi otthoni desszertalkotást a képernyőn.
A sajttorta sokak kedvence a cukrászdában, de kevesebben tudják, hogyan érjenek el vele átütő sikert sajátkezűleg. Ezt hidaljuk most át műsorunkkal, ráadásul egy csavaros fordított sajttortán keresztül, ami levendulát és egy kis alkoholos bódítást is tartalmaz. Nyugalom, a recept alapja klasszikus, de Gábor és műsorvezető elnöki kuktája, Ruprecht László séf példásan kitérnek a részletek és a technikák, technológiák végtelen variálhatóságára. Érdemes figyelni, mert megtudhatjátok, hol hasznos a hatékony időzítés és hol „tök mindegy” a sorrend. Egyszerűen megtanítjuk magyarról magyarra fordítani a fordított sajttortát.
A hozzávalók listája ↓↓↓
A krémhez:
♨︎ 225 g krémsajt
♨︎ 85 ml tejszín
♨︎ 190 g tejföl
♨︎ 50 g cukor
♨︎ fél vaníliarúd magja
♨︎ 1 db tojás (M-es)
♨︎ fél citrom leve, héja
♨︎ 1 tk. keményítő
♨︎ csipet szárított levendulavirág
♨︎ 1 ek. Xantán
A zabropogóshoz:
♨︎ 160 g zabpehely
♨︎ 65 g teljes kiőrlésű liszt
♨︎ ½ tk. szódabikarbóna
♨︎ 55 g vaj (szobahőmérsékletű)
♨︎ 20 g porcukor
♨︎ 30 g barna cukor
♨︎ 1 egésztojás
♨︎ csipet só
A meggyraguhoz:
♨︎ 5 dkg kristálycukor
♨︎ 15 dkg kimagozott meggy
♨︎ 4 cl Apátsági gyógynövénylikőr vagy meggylikőr
Újra nagyon köszönjük ↓↓↓
✔️ A Platán Gourmet Étterem és Udvarháznak a gasztro-színpadot.
✔️ A SVÉTasztalnak. Projektünk termelői kosaráért Bagó Zsófia egyesületi elnöki asszisztensünknek, Piroskánknak vagyunk hálásak.
✔️ Ruprecht László séfnek az ismételt társfellépést és a folytonos jókedv-fenntartást.
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.