Filmek

Főzd és dermeszd a hazait — desszerttel dupláz az Almalomb 3 Pajtása

Advent idején üdítően nyárias főzővideóval jelentkezünk, de karácsonyi ajándéknak is beillő plusz recepttel. Ilyen még nem volt! Több új elem is debütál a „Főzd a hazait” házi séfképző kisfilmsorozatunk 13. epizódjában. Vigyázat, SPOILEREK jönnek!

✔️ Most először a gyönyörűséges helyszínnek, az Almalombnak a háziasszonya, Csaplár Judit konferálja fel önmagukat.
✔️ Most először 2 receptet tanulhattok meg 1 adásból, az összetett főétel mellett egy izgalmas, szexi desszertet is.
✔️ Most először királyunk-királyunk ad két (kulináris) katonát egy konyháról.
✔️ Most először áll női szakács Ruprecht László séf mellé a porondon.

Hiába igyekszünk két fogással is vérpezsdítően hatni a konyhakedvre, nem ugorhatjuk át a hatásos körítést sem. Ugyanis ezek a nyárias képkockák december locsogós-pocsogós első napjaiban, az ínyenc csodáink mellé is külön interszezonális szenzációt jelentenek. Élvezzétek a tudás magatokba szívása közben az Almalomb idilljét, és lássátok meg benne azt is, hogy lesz még nyár! Milyen jól tettük, hogy ezt elspájzoltuk télire, ugye?

Az Almalomb összetett világából a mutatós Pajta elé pakolta ki a nyári konyhát Kajtár János séf, és itt váltja le őt hirtelen fordulattal szakács kolléganője, Szabó Kitti. Persze, csak azoknak váratlanul, akik előbb játsszák le a filmet, mint olvasnák ezeket a sorokat. A három „Pajtás” összesen 2 gourmet ételt készít és instruál a képernyőn ↓↓↓

✔️ Bárányfasírt cukkinifőzelékkel
✔️ Bodzabogyómousse rózsakrémmel és citromfűkaviárral

Ünnepi ajándékunk, hogy ott, ahol eddig véget értek a filmjeink, ez most új erőre kap. Megtoldjuk a főételt a desszerttel.

 

Tanuljátok be, és készítsétek el az egyiket vagy a másikat, esetleg mindkettőt! A séfkonyhai hadműveletek helyére néhol alternatív házi praktikákat is kaptok tanácsnak. De komplexebb technikák is megjelennek a képernyőn, és új fogalmak is elhangzanak vagy a bizonytalanok helyükre kerülnek. Ha jól figyeltek, azt is megtudhatjátok, hogyan bánjatok ügyesen sütidermesztés közben az órával, meg a naptárral. 

De a társalkodós társasági főzés közben megered a nyelv a saját kertből származó fűszerek mellett a 2 helyi biotermelővel való összehangolt együttműködésről is. A ’Lombosok már előre hozzászólhatnak ahhoz is, hogy a termelők mit vessenek, hogy cserébe ők azt arathassák. 

Igazán hangulatos, mégis lelassultan nyugis lett ez az adás, hiába lép fel benne egy egész társulat az eddigiekhez képest. El lehet velük csendesedni, pont ahogyan az Almalombban is.

Dupla recepthez, kétszer olyan hosszú bevásárlólista jár. Ne csodálkozzatok ↓↓↓

Bárányfasírt cukkinikkel

A bárányfasírthoz ➤➤➤
➣ 14 dkg bárányhús (tisztított comb és/vagy lapocka) 
➣ 3 dkg bárányfaggyú 
➣ kertben fellelhető zöldfűszerek
➣ só
➣ frissen őrölt fekete bors 

A cikkinifőzelékhez ➤➤➤
➣ olívaolaj
➣ vaj 
➣ fél fej vöröshagyma 
➣ 2 gerezd fokhagyma 
➣ 2 közepes feldarabolt cukkini
➣ 2 dl tejszín
➣ zöldség alaplé
➣ só
➣ frissen őrölt fekete bors
➣ friss tárkonylevelek
➣ 1 csipet cukor 
➣ almaecet
➣ mini cukkinik

 
Bodzabogyómousse rózsakrémmel és citromfűkaviárral

➣ 50 g bodzabogyó
➣ 0,5 dl tejszín 
➣ 2 g zselatin 
➣ 8 g kristálycukor 
➣ 1 db rózsa szirmai 
➣ 5 g kristálycukor 
➣ 5 g keményítő
➣ 2 szál citromfű 
➣ 2 g alginát 
➣ 1 g clorur 
➣ 0,5 citrom leve 
➣ 5 g kristálycukor

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!

 

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.