Filmek
Visszatér nyári képsorokkal a nyár végére a „Főzd a hazait!” gasztrosorozatunk. A 6. részben újabb szemet-lelket gyönyörködtető helyszínről, a Szentendrei-szigetről, Szigetmonostorról jelentkezünk. Filmünk segítségével egy gyümölccsel díszített bugaci kacsamájat készíthettek el velünk. A tanár bácsi ezúttal a Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó és Étterem séfje, Jónás Gábor, a showman pedig továbbra is egyesületi elnökünk, Ruprecht László séf. SVÉT Pirosánk, Bagó Zsófi ezúttal egy ifjú új szereplő kíséretében, komppal hozza a szabadtéri konyhára a SVÉTasztal piknikkosarát.
Ebben az adásban az otthoni konyhákban ritkább zöldségekkel és párosításokkal operálunk. Bevezetjük a meleg saláta fogalmát, és rögtön egy szemcsiklandozóan izgalmas esettanulmányon mutatjuk be. Ezúttal azokat is megtanítjuk határozottan és tudatosan bánni a kacsamájjal, akik eddig még nem dolgoztak vele vagy nem kellő magabiztonsággal. A világszép eredmény a film végén szinte váratlan fordulat lesz.
Ha nem éritek be a nézőszereppel és szeretnék Ti is ünnepelt konyhai akcióhősök lenni, akkor összeollóztuk Nektek a recept hozzávalóit ↓↓↓
♨︎ 0,5 kg kacsamáj
♨︎ 0,5 dl olívaolaj
♨︎ 2 gerezd fokhagyma
♨︎ 15 dkg dió
♨︎ 1 doboz bébispenót
♨︎ só ízlés szerint
♨︎ bors ízlés szerint
♨︎ 1 dl tejszín
♨︎ 10 dkg cukor
♨︎ 0,5 dl balzsamecet
♨︎ díszítéshez: málna, ribizli
Köszönjük a Rosinante mesés Hollywoodját a medenceparti főzőpartira.
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is! Az előző és a későbbi további epizódokat a SVÉT magazin Filmek oldalán megtaláljátok.
video: zip’s Design Studio
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.