Filmek

Hízott kacsamáj diós endíviával, balzsamos karamellszósszal — Főzd a hazait Jónás Gáborral

Visszatér nyári képsorokkal a nyár végére a „Főzd a hazait!” gasztrosorozatunk. A 6. részben újabb szemet-lelket gyönyörködtető helyszínről, a Szentendrei-szigetről, Szigetmonostorról jelentkezünk. Filmünk segítségével egy gyümölccsel díszített bugaci kacsamájat készíthettek el velünk. A tanár bácsi ezúttal a Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó és Étterem séfje, Jónás Gábor, a showman pedig továbbra is egyesületi elnökünk, Ruprecht László séf. SVÉT Pirosánk, Bagó Zsófi ezúttal egy ifjú új szereplő kíséretében, komppal hozza a szabadtéri konyhára a SVÉTasztal piknikkosarát.

Ebben az adásban az otthoni konyhákban ritkább zöldségekkel és párosításokkal operálunk. Bevezetjük a meleg saláta fogalmát, és rögtön egy szemcsiklandozóan izgalmas esettanulmányon mutatjuk be. Ezúttal azokat is megtanítjuk határozottan és tudatosan bánni a kacsamájjal, akik eddig még nem dolgoztak vele vagy nem kellő magabiztonsággal. A világszép eredmény a film végén szinte váratlan fordulat lesz.

Ha nem éritek be a nézőszereppel és szeretnék Ti is ünnepelt konyhai akcióhősök lenni, akkor összeollóztuk Nektek a recept hozzávalóit ↓↓↓

♨︎ 0,5 kg kacsamáj

♨︎ 0,5 dl olívaolaj

♨︎ 2 gerezd fokhagyma

♨︎ 15 dkg dió

♨︎ 1 doboz bébispenót

♨︎ só ízlés szerint

♨︎ bors ízlés szerint

♨︎ 1 dl tejszín

♨︎ 10 dkg cukor

♨︎ 0,5 dl balzsamecet

♨︎ díszítéshez: málna, ribizli

 

Köszönjük a Rosinante mesés Hollywoodját a medenceparti főzőpartira.

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is! Az előző és a későbbi további epizódokat a SVÉT magazin Filmek oldalán megtaláljátok.

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.