Filmek
A tananyag: vízibivaly-bélszín, cékla, édesburgonya, polenta, zsendice.
Micsoda időzítés éppen aznap jelentkezni a lajoskomáromi Páskom Cottage-ből egy új filmmel, amikor SVÉTtagjaink többedmagukkal éppen ezen a színtéren terítenek finomságokat! Köztük van a filmen is bemutatkozó veszprémi Gusto13 Bistro & Delicate is.
A legyeskedő darazsakkal együtt a műsorvezető SVÉT elnök, Rupi visszatért a Páskom Cottage gyönyörébe, Humli Dávid, a Gusto séfje pedig az új arc a filmben. Olyannyira, hogy még a terítéken szereplő vízibivaly is joggal lehet ismerős új sorozatunk, a Válaszd a hazait! nyitóepizódjából. Akkor a rezervátumban, most a tányéron ismerkedtek vele.
Ezúttal a vízibivaly-szelídítés konyhai formáját láthatjátok, egy lépésről lépésre bátorítást, hogy Ti is kipróbáljátok odahaza! De nem ez az egyetlen kuriózum az adalékok közül: a sokoldalú nyersanyag, a zsendice is méltó reflektorfényt kap. Oktatóműsorunkat követve duplán feldobhatjátok konyhátokat.
A bevállalósakat, mint kitépett szakácskönyv-lapokkal, úgy segítjük az alábbi alapanyaglistával ↓↓↓
✔︎ 80 dkg vízibivaly-bélszín
✔︎ 2 db édesburgonya(közepes méretű)
✔︎ 2 db cékla (közepes méretű)
✔︎ 10 dkg polenta (kukoricadara)
✔︎ 4 dl zöldségalaplé
✔︎ rozmaring
✔︎ kakukkfű
✔︎ 3 dl jus (húsalaplé)
✔︎ 15 dkg tökmagolaj
✔︎ 15 dkg vaj (polentához)
Új szokásrend szerint, a séfküldő éttermet, a Gusto13-at is jobban megismerhetitek Rupi szavaiból és kettőjük párbeszédéből. Köszönjük ↓↓↓
❤︎ Ruprecht László, koordinátori és szórakoztató szereplését
❤︎ a Páskom Cottage kimeríthetetlenül csodaszép felvételi helyszínét
❤︎ a SVÉTasztal és elnöki asszisztens Piroskánk, Bagó Zsófia üres és teli hazai termelői kosarát.
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.