Filmek

Itt a tizenegyes séfpárbaj, a vízibivaly diadal — Főzd a hazait 11. rész

A tananyag: vízibivaly-bélszín, cékla, édesburgonya, polenta, zsendice.

Micsoda időzítés éppen aznap jelentkezni a lajoskomáromi Páskom Cottage-ből egy új filmmel, amikor SVÉTtagjaink többedmagukkal éppen ezen a színtéren terítenek finomságokat! Köztük van a filmen is bemutatkozó veszprémi Gusto13 Bistro & Delicate is.

A legyeskedő darazsakkal együtt a műsorvezető SVÉT elnök, Rupi visszatért a Páskom Cottage gyönyörébe, Humli Dávid, a Gusto séfje pedig az új arc a filmben. Olyannyira, hogy még a terítéken szereplő vízibivaly is joggal lehet ismerős új sorozatunk, a Válaszd a hazait! nyitóepizódjából. Akkor a rezervátumban, most a tányéron ismerkedtek vele.

Ezúttal a vízibivaly-szelídítés konyhai formáját láthatjátok, egy lépésről lépésre bátorítást, hogy Ti is kipróbáljátok odahaza! De nem ez az egyetlen kuriózum az adalékok közül: a sokoldalú nyersanyag, a zsendice is méltó reflektorfényt kap. Oktatóműsorunkat követve duplán feldobhatjátok konyhátokat.

 

A bevállalósakat, mint kitépett szakácskönyv-lapokkal, úgy segítjük az alábbi alapanyaglistával ↓↓↓

✔︎ 80 dkg vízibivaly-bélszín

✔︎ 2 db édesburgonya(közepes méretű)

✔︎ 2 db cékla (közepes méretű)

✔︎ 10 dkg polenta (kukoricadara)

✔︎ 4 dl zöldségalaplé

✔︎ rozmaring

✔︎ kakukkfű

✔︎ 3 dl jus (húsalaplé)

✔︎ 15 dkg tökmagolaj

✔︎ 15 dkg vaj (polentához)

 

 

Új szokásrend szerint, a séfküldő éttermet, a Gusto13-at is jobban megismerhetitek Rupi szavaiból és kettőjük párbeszédéből. Köszönjük ↓↓↓

 

❤︎ Ruprecht László, koordinátori és szórakoztató szereplését

❤︎ a Páskom Cottage kimeríthetetlenül csodaszép felvételi helyszínét

❤︎ a SVÉTasztal és elnöki asszisztens Piroskánk, Bagó Zsófia üres és teli hazai termelői kosarát.

 

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is! 


video: zip’s Design Studio


A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.