Filmek
Folytatjuk hasznosan izgalmas „Főzd a hazait!” gasztrosorozatunkat. Ugye Ti sem gondoltátok, hogy megelégedtünk csupán egyszer a Szalajka-völgy lélegzetakasztó forgatási hátterével? Ebből repetáztunk, de új a séf és új a fogás is.
Ruprecht László séf, konyhaporondmester ezúttal miskolci tagéttermünk, a zip's brewhouse séfjével, Csécsei Lászlóval alkot duettet.
SVÉT-Piroskánk, Bagó Zsófia pedig megint elhozta a megfelelő SVÉTasztal kosarat a tökéletes-tűzijátékos eredményhez.
Ezúttal sok fondorlatos, aprólékos alkatrészből áll össze a mennyei marhatatár. SVÉTséfjeink türelmesen, tagoltan mesélnek, de figyeljetek jól a részletekre, mert minden molekula számíthat. A zip’s-nek könnyű dolga van, mert saját kovászolt kenyérével készíti a portékát. Ez persze nem terem minden bokorban, de a szinttel enélkül se engedékenykedjetek! A kiegyensúlyozott élvezethez ugyanúgy hozzátesz a megfelelő pékáru-alap, ahogyan a harmonikus salátakísérő. Ha ilyen szavak csilingelnek egy tartár kapcsán, mint a füstölt paprika és a hajdinaropogós, akkor a különlegességfaktor robbanásra lett időzítve.
Élvezzétek, szeressétek, terjesszétek ezt a videót, és közben tanuljatok saját tudásszintetek szerint posírozásról, „házisárkányozásról”, sokoldalú pirításról és hasonló finomság-finomító fordulatokról. Műhelytitkok, praktikák, klasszikustól eltérő technikák sajátíthatóak el képsorainkból.
Köszönjük a Bükki Nemzeti Parknak, hogy már kettőt foroghattunk ilyen mesés tájon.
Ha otthon valóban versenyre kelnétek képkockáinkkal, így készüljetek fel ↓↓↓
✔️ 400 g érlelt marhahátszín
✔️ 0,5 dl hidegen sajtolt napraforgó étolaj
✔️ 1 db velős csont
✔️ 40 g tengeri sópehely
✔️ 10 g egész bors
✔️ 4 adag jus
✔️ 1 dl olívaolaj
✔️ 1 db sós citrom
✔️ 1 csomag újhagyma
✔️ 1 csomag snidling
✔️ 2 db salottahagyma
✔️ 1 üveg Peppo Papa tökmagolaj
✔️ 350 g koktélparadicsom (többféle)
✔️ 1 csomag zellerzöld
✔️ 1 csomag angol zeller
✔️ 1 üveg Tokaji almaecet
✔️ 50 g Rubin füstölt fűszerpaprika
✔️ 150 g hajdina
✔️ 50 g mustármag
✔️ 1 db kovászos kenyér
✔️ 1 doboz Bioszentandrás mikrolevelek
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!
video: zip’s Design Studio
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.