Filmek

Marhatatár velővel, tökmagos, zelleres paradicsomsalátával — Főzd a hazait Csécsei Lászlóval

Folytatjuk hasznosan izgalmas „Főzd a hazait!” gasztrosorozatunkat. Ugye Ti sem gondoltátok, hogy megelégedtünk csupán egyszer a Szalajka-völgy lélegzetakasztó forgatási hátterével? Ebből repetáztunk, de új a séf és új a fogás is. 

Ruprecht László séf, konyhaporondmester ezúttal miskolci tagéttermünk, a zip's brewhouse séfjével, Csécsei Lászlóval alkot duettet.

SVÉT-Piroskánk, Bagó Zsófia pedig megint elhozta a megfelelő SVÉTasztal kosarat a tökéletes-tűzijátékos eredményhez.

Ezúttal sok fondorlatos, aprólékos alkatrészből áll össze a mennyei marhatatár. SVÉTséfjeink türelmesen, tagoltan mesélnek, de figyeljetek jól a részletekre, mert minden molekula számíthat. A zip’s-nek könnyű dolga van, mert saját kovászolt kenyérével készíti a portékát. Ez persze nem terem minden bokorban, de a szinttel enélkül se engedékenykedjetek! A kiegyensúlyozott élvezethez ugyanúgy hozzátesz a megfelelő pékáru-alap, ahogyan a harmonikus salátakísérő. Ha ilyen szavak csilingelnek egy tartár kapcsán, mint a füstölt paprika és a hajdinaropogós, akkor a különlegességfaktor robbanásra lett időzítve.

Élvezzétek, szeressétek, terjesszétek ezt a videót, és közben tanuljatok saját tudásszintetek szerint posírozásról, „házisárkányozásról”, sokoldalú pirításról és hasonló finomság-finomító fordulatokról. Műhelytitkok, praktikák, klasszikustól eltérő technikák sajátíthatóak el képsorainkból. 

Köszönjük a Bükki Nemzeti Parknak, hogy már kettőt foroghattunk ilyen mesés tájon.

 

Ha otthon valóban versenyre kelnétek képkockáinkkal, így készüljetek fel ↓↓↓

✔️ 400 g érlelt marhahátszín

✔️ 0,5 dl hidegen sajtolt napraforgó étolaj 

✔️ 1 db velős csont

✔️ 40 g tengeri sópehely

✔️ 10 g egész bors

✔️ 4 adag jus

✔️ 1 dl olívaolaj

✔️ 1 db sós citrom

✔️ 1 csomag újhagyma

✔️ 1 csomag snidling

✔️ 2 db salottahagyma

✔️ 1 üveg Peppo Papa tökmagolaj

✔️ 350 g koktélparadicsom (többféle)

✔️ 1 csomag zellerzöld

✔️ 1 csomag angol zeller

✔️ 1 üveg Tokaji almaecet

✔️ 50 g Rubin füstölt fűszerpaprika

✔️ 150 g hajdina

✔️ 50 g mustármag

✔️ 1 db kovászos kenyér

✔️ 1 doboz Bioszentandrás mikrolevelek

 

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.