Filmek

Michelin-csillagos séffel vadul be a Főzd a hazait — szarvasgerinc, barack, gomba, kukorica készül

Házi séf oktatóműsorunk eddigi legvadabb, 8. adását láthatjátok. Szarvasgerincet szelídítünk az otthoni konyhához, a végén pedig még kompozíciójában is elbűvölő ételt kapunk. Nem csoda, hiszen az ország legszebben tálaló séfjeként is aposztrofált Pesti István a soron lévő elkövető. Michelin-csillagos SVÉT-séfünk, a tatai tagéttermünk legújabb szekciójából, az előkelő Platán Gourmet Étterem és Udvarházból jelentkezik. Külön öröm a felvezető képsorokban ezen a téren is végigcikázni, látva, hogy milyen pompás új gasztroatmoszféra tartozik ezzel a tagságunkba .

Aktuális ételünk komplex munkát igényel, de a lépésről lépésre instruálás ezúttal is megváltóan hat majd. Ha még csak kacérkodtatok a vadhús gondolatával hazai pályán, akkor itt a lehetőség megtanulni, hogyan bánjatok vele jól. Sőt még a vajjal, pürével és a gombákkal kapcsolatban is kaphattok praktikákat kisfilmünk óvatlan pillanataiban. Az eredmény — ami a naturális és a különleges fűszeres elemek pepitája, valamint a zöldség-gyümölcs és a hús kimaxolt koprodukciója — megéri a befektetett energiát és a tanulási időt. 

Nyugalom, a tojás még grilltojás formában sem kötelező hozzávaló. Nyugodtan süssétek grillrácson vagy grillezős sütőben otthon.

A hozzávalók listájával segítünk Titeket tovább ↓↓↓

A húshoz:

✘ 1-1,5 kg szarvasgerinc

✘ 1 dl étolaj

✘ 20 dkg vaj

✘ 2 gerezd fokhagyma

✘ kakukkfű

 

A gombapüréhez:

✘ 0,5 kg csiperke vagy egyéb gomba

✘ 20 dkg vaj

✘ alaplé és/vagy 1 dl tejszín

✘ fehér balzsamecet

✘ só, bors, olívaolaj

 

✘ Rókagomba

✘ Sárgabarack

✘ Bébi kukorica

 

 

Nagyon köszönjük ↓↓↓

  • a Platán Gourmet Étterem és Udvarháznak. Külön büszkék vagyunk arra, hogy ők — hitvallásunk szerint is — felsőfokú gasztronómusok mellett termelők is. Így saját kertjük terménye került a fogásba.
  • A SVÉTasztalnak. Projektünk termelői kosaráért Bagó Zsófia egyesületi elnöki asszisztensünknek, Piroskánknak vagyunk hálásak.
  • Ruprecht László séfnek. Egyben elnökünknek is örök hála a szórakoztató cinkostárs szerepkörért.

 

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.