Filmek

Paprikás krumpli („nem osztálykirándulásos” fokon) mangalicakarajjal, savanyított szilvával, diós káposztával

Miért is kellene bárkit képernyőn keresztül tanítani otthoni paprikás krumpli készítésre? Ha végignézitek a „Főzd a hazait!”  sorozatunk újabb adását, akkor ez sem lesz már kérdés. Persze most is több információval és haladó praktikával traktálunk Benneteket, a szakmai fogalmak szelídítésétől a konkrét, optimális számadatokig.

Közben ismét vadító, új helyszínről jelentkezünk, a hosszúhetényi Almalomb „alól”, ahova messziről jött ember magától aligha találna el, ha a hely jó híre nem vezetné. Ezt a hírnevet csak öregbíteni tudjuk mi is mozgóképeinkkel és saját forgatási élményeinkkel.

Illendően új vendég — ha nem is mosogat, de — előbb főzhet. Így a két Almalomb-epizódból a — szintén Baranya megyei — Mandula Étterem és Bor-Bár Villány séfje, Molnár Péter kapta meg először a főzőkanalat. Ők a híres Gere boraikkal rímelő, hangsúlyosan svábos konyhát képviselnek. Így lesz az asztalon többek között Gere szőlőmag és káposzta egyaránt.

Egyesületi elnökünk, Ruprecht László séf új szokás szerint ismét bemutatja velősen a vendégséf-küldő éttermet is. 

 

A puskát most is megírtuk nektek a hozzávalókról ↓↓↓

✔️ mangalicakaraj

✔️ zsiradék

✔️ só, bors

 

✔️ burgonya

✔️ mangalicazsír

✔️ szalonna

✔️ hagyma

✔️ pirospaprika

 

✔️ parázsburgonya

✔️ marinált szilva

✔️ dióolajos savanyú káposzta

 

Nagyon köszönjük ↓↓↓

  • az Almalombnak  a szépséges helyszínt
  • a SVÉTasztalnak a hazai termelői kosarat.

 

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!

 

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.