Filmek

Szilvásváradi pisztráng tavaszi körettel — lépésről lépésre

Szabad ég alatt, gyönyörű zöldben főzzük tovább a hazait Ruprecht Lászlóval és Macsinka Jánossal, műsorunk 4. részében.

Rögtön lenyűgöző természeti környezetbe, a Szalajka-völgybe léptünk ki korábbi benti konyhastúdiónkból, és itt forgott tovább a film. SVÉT-Piroskánk, Bagó Zsófia kékben simult a völgy elképesztő zöldjébe a SVÉTasztal kosarával.

A nyitott konyhaművész-porondra Egerből érkezett Macsinka János, a Macok Bisztró séfje, aki a 2 szilvásváradi pisztráng közül a szivárványosat készítette el. Hozzá tavaszi köretet, többek között a szezonnyitó spárgával és a „gombák spárgájával”, az elsők között felbukkanó májusi pereszkével. 

Praktikák, technikák, tudatosodás kísér a jó hangulatú kisfilmsorozat folytatásában is, egészen a zöldséges köret készítés és fűszerezés mesteri szintjéig. SVÉT-séfjeink kitérnek a kevésbé ismert fogalmak tisztázására is. Bár ők Kamado Green Egg grillen sütik a pisztrángot, de Ti odahaza a sütő grillfokozatán vagy szabadtéren, grillrácson is elkészíthetitek. 

Köszönjük a Bükki Nemzeti Parknak, hogy ilyen csodás helyszínen kezdhettük meg a szabad ég alatti forgatási szezont.

Most pedig segítünk mindenkinek, akinek nem vitt Zsófi kosarat, mivel kell készülni a legjobb eredményhez. Mindenekelőtt és -felett ajánljuk a SVÉTasztal válogatott magyar termelői rendszerét, de itt van a tételes felsorolás is ↓↓↓

✔️ 2 db pisztráng filézve

✔️ 20 dkg zsenge zöldborsó

✔️ 2 dl zöldségalaplé

✔️ 10 dkg vaj

✔️ 0,05 dkg cukorborsó

✔️ 0,05 dkg zöld spárga

✔️ 0,05 dkg bébirépa

✔️ 0,05 dkg édeskömény

✔️ 0,15 dkg májusi pereszke

✔️ fél citrom

✔️ só

✔️ olívaolaj

 

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.