Filmek
Szabad ég alatt, gyönyörű zöldben főzzük tovább a hazait Ruprecht Lászlóval és Macsinka Jánossal, műsorunk 4. részében.
Rögtön lenyűgöző természeti környezetbe, a Szalajka-völgybe léptünk ki korábbi benti konyhastúdiónkból, és itt forgott tovább a film. SVÉT-Piroskánk, Bagó Zsófia kékben simult a völgy elképesztő zöldjébe a SVÉTasztal kosarával.
A nyitott konyhaművész-porondra Egerből érkezett Macsinka János, a Macok Bisztró séfje, aki a 2 szilvásváradi pisztráng közül a szivárványosat készítette el. Hozzá tavaszi köretet, többek között a szezonnyitó spárgával és a „gombák spárgájával”, az elsők között felbukkanó májusi pereszkével.
Praktikák, technikák, tudatosodás kísér a jó hangulatú kisfilmsorozat folytatásában is, egészen a zöldséges köret készítés és fűszerezés mesteri szintjéig. SVÉT-séfjeink kitérnek a kevésbé ismert fogalmak tisztázására is. Bár ők Kamado Green Egg grillen sütik a pisztrángot, de Ti odahaza a sütő grillfokozatán vagy szabadtéren, grillrácson is elkészíthetitek.
Köszönjük a Bükki Nemzeti Parknak, hogy ilyen csodás helyszínen kezdhettük meg a szabad ég alatti forgatási szezont.
Most pedig segítünk mindenkinek, akinek nem vitt Zsófi kosarat, mivel kell készülni a legjobb eredményhez. Mindenekelőtt és -felett ajánljuk a SVÉTasztal válogatott magyar termelői rendszerét, de itt van a tételes felsorolás is ↓↓↓
✔️ 2 db pisztráng filézve
✔️ 20 dkg zsenge zöldborsó
✔️ 2 dl zöldségalaplé
✔️ 10 dkg vaj
✔️ 0,05 dkg cukorborsó
✔️ 0,05 dkg zöld spárga
✔️ 0,05 dkg bébirépa
✔️ 0,05 dkg édeskömény
✔️ 0,15 dkg májusi pereszke
✔️ fél citrom
✔️ só
✔️ olívaolaj
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!
video: zip’s Design Studio
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.