Filmek
Csicsókával és mangalicatarjával új elnöki ügymenet a SVÉT konyhán!
Ismét Ruprecht László Séf mesterkedik a Főzd a hazait 3. adásában. Mangalicatarját készít csicsókasalátával, céklával és tormával.
Ezúttal is intenzíven küldjük videón a tudást és a praktikákat a Mádi Udvarházból, egyenesen a konyhátokba. Rupi estimese-szerű főzőóráján nem szimplán csak elsajátíthatjátok egy izgalmas fogás profi elkészítését, hanem a trükkök és a finomságok mellé szüntelenül száll belétek a gasztroismeret!
Fontos háttérinfókat és további tippeket ismerhettek meg az ételélvezethez, az egészséghez, de nem hiányoznak a műsorból a kortárs konyhatörténetek sem. Az eredmény pedig tudásmélyülés: magyarázatok és összefüggések, aha-élmény a tökéletes műveleteken át, a tökéletes műig.
Könnyedén átadott stabil tudás a fő alapanyagoktól a fűszerekig. SVÉT Piroskánk, Zsófia Bagó elnöki asszisztens kosara ezúttal is a SVÉTasztal válogatott magyar termelői alapanyagaitól roskadozik. Így még könnyebb a munka, és kipróbáltan isteni a gyümölcse!
Mi azonban annak is segítünk, aki maga állítaná össze a bevásárló-listáját! Íme a hozzávalók:
Mangalicatarja csicsókasalátával, céklával és tormával 4 főre ↓↓↓
4 szelet mangalicatarja-steak
20 ml kukoricaolaj
6%-os sóoldat (1 l víz, 60 g só)
1 szál rozmaring
1 fej fokhagyma
80 g vaj
A csicsókasalátához ↓↓↓
800 g csicsóka
3 db babérlevél
1 lapos kk kardamom
1 szál rozmaring
60 ml Tokaji balzsamecet
3 db újhagyma
80 ml tökmagolaj
só
Egyéb hozzávalók ↓↓↓
1 üveg céklakrém
30 g torma
ikro salátamix
A szószhoz ↓↓↓
350 ml barna alaplé
80 ml körtés levendulás balzsamecet
100 g gomba
80 g hagyma
1 szál friss rozmaring
60 g torma
só
2 db babérlevél
Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!
video: zip’s Design Studio
video: zip’s Design Studio
A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.