Filmek

Zöldfűszeres pácolt, színes nudlik, mángoldos cukkinikrém — a Főzd a hazait! első vegetáriánus receptje

Több szempontból is rendkívüli mérföldkő házi séfképző filmsorozatunk 7. epizódja. 

  • Egyrészt először instruálunk a képernyőn vegetáriánus ételkészítést. 
  • Másrészt először dolgozunk SVÉT egyesületi séf helyett termelői körünk egyik tagjával, egy reneszánsz emberrel. Horváth Gábor @A Séf és a Kertész is egyben. Feleségével közösen saját terményeikből állítanak elő organikus, ínyenc termékeket. A mostani tananyag egyik fő alkotóanyaga is saját cukkinikrémje. Azon kívül pedig megannyi minden más, hogy minden memóriafogas deformálódjon tőle.

Szerencsére tagoltan meséljük, mutatjuk a folyamatot és még listázzuk is a hozzávalókat 4 személyre.

A pácolt tojáshoz ↓↓↓

✘ 4 db M-es tojás, kb. 4 percig főzve

✘ zöldfűszeres, hidegen sajtolt étolaj

✘ 2 ek. fűszervagdalék

 

A céklás nudlihoz ↓↓↓

✘ 12 dkg főtt, áttört burgonya

✘ 2,5 dkg liszt

✘ 2 dkg burgonyakeményítő

✘ 1 tk. céklapor

✘ 1 tk. zsiradék 

✘ só

 

A sáfrányos nudlihoz ↓↓↓

✘ 12 dkg főtt, áttört burgonya

✘ 2,5 dkg liszt

✘ 2 dkg burgonyakeményítő

✘ 1 csipetnyi sáfrány meleg vízben feloldva

✘ 1 tk. zsiradék

✘ só

 

A tökmaglisztes nudlihoz ↓↓↓

✘ 12 dkg főtt, áttört burgonya

✘ 3,5 dkg tökmagliszt

✘ 2,5 dkg burgonyakeményítő

✘ 1 tk. zsiradék 

✘ só

 

A mángoldos cukkinikrémhez ↓↓↓

✘ 1 üveg Cukkinikrém Mángolddal A Séf és a Kertésztől

 

A tálaláshoz ↓↓↓

✘ 10 dkg forrázott és lehűtött színes mángoldlevél

✘ só

✘ citrom leve

✘ chili húsa

✘ 3-4 dkg levélsaláta

✘ 1 kis csokor petrezselyemzöld

✘ 4-5 db sarkantyúkalevél

 

A díszítéshez ↓↓↓

✘ ehető virágok

 

Nem érdemes az összetevőlista után forró fejjel nekiesni az önálló összerakásnak. Videónk még a rutinos konyhaművészeknek is hasznos, reformáló gyakorlati tippeket adhat. Élvezzétek hát a tanulást és jó szórakozást kívánunk az eddigieknél is viccesebb verbális séfduó-két-dudáskodáshoz!

 

Ismét köszönjük ↓↓↓

  • a Rosinante Fogadó üdítő forgatási helyszínét 
  • Bagó Zsófi egyesületi elnöki asszisztens Piroskánknak a SVÉTasztal projektünk termelői kosarát
  • Ruprecht László elnökünkek pedig a vidám műsorvezetői szerepet

 

Reméljük tetszik, amit láttok, tanultok. Meséljétek el a klubban, sőt osszátok meg ott is!

video: zip’s Design Studio

A műsor a Magyar Turisztikai Szövetség és az Agrármarketing Centrum támogatásával készült.