Szakácsverseny
Ruprecht László, a SVÉT elnöke összegezte az eredményhirdetés kapcsán gondolatait ↓↓↓
„Mindnyájatoknak nagyon köszönjük a beküldött recepteket! Igazán szép ételek készültek profi és amatőr kategóriában is. Bár egy étel megítélése kóstolással is szubjektív, ezért a zsűrizésnél fontosabb szerepe volt a receptúráknak és a technológiai leírásoknak.
A fotókat csak ezután néztük meg. Szívünk szerint minden indulót győztesnek hirdetnénk ki, és alapvetően ezt is tesszük, hiszen mindenki megérdemli az elismerést.”
Profi kategóriában a márciusi verseny bajnoka: Csillag Ricsi. Versenyfogásai ↓↓↓
• Édesburgonyás gnocchi gombákkal
• Szilvásváradi pisztráng homoktövispürével, márciusi salátával.
Amatőr kategóriában a márciusi verseny bajnoka: Kónya Marcell. Versenyfogásai ↓↓↓
• Pisztráng en coute medvehagymával töltve, tormás hollandi mártással, pirított kelbimbóval és sült hagymás édesburgonyával
• Rozmaringos homoktövis sorbet
• Vaslapon sült laskagomba fokhagymás koriandermártással.
A közönségkedvenc a márciusi versenyen: Szántai Mónika. Versenyfogásai ↓↓↓
• Színes répatatár és céklatatár zöldségchipssel
• Édesburgonya-püré pisztrángfilével, házi vajon párolt medvehagymamártással, marinált lila hagymával és céklaléből készült tuillével.
Mindhárom győztesünk jutalma a SVÉT prémiumital-ajándékcsomag a következőkkel ↓↓↓
Borok
Gere Villányi Franc Ördögárok 2017
Hernyák Birtok pezsgő
Mad Wine bor
Pannonhalmi Hemina Fehér 2019
St. Andrea Merengő 2017
Pálinka
Bestillo Piros Vilmoskörte
Sör
A zip's brewhouse BEERpackja 5 különböző craft sörrel
A szakmai nyerteseink külön jutalma, hogy ételeik bekerülnek a SVÉT Egyesület valamelyik tagéttermének kínálatába az újranyitás után.
Köszönjük a részvételt, a SVÉTasztal következő hazai termelőinek pedig a csatlakozást ↓↓↓
Királyi Csemegék
A Séf és a Kertész
Grapoila
HEIT TORMA
Szorgos Gazda
Bazsalikomos kert
BioSzentandrási Kertészet
Wise Pasta
Sáfrány Pisztráng, Szilvásvárad
Élő Tisza Tájtermék
Bogyódomb Gyümölcsműhely
Csengőtej