Szakácsverseny

Fordulatos eredményhirdetés az „Főzd a hazait” házi séfversenyünk májusi turnusa után

Három győztes kihirdetésére vettünk nagy levegőt a szakmai zsűrizés és a közönségszavazás után, majd mi tudtuk meg elsőnek, hogy kettő lett. Maradhat? És maradhat!

A szurkolók és a szakmai stáb befutója (profi kategóriában) ezúttal ugyanis ugyanaz a személy: dupla tűzijáték Barna Tamásnak. Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke a saját döntésüket azzal indokolta, hogy a zsűri Tamás versenymunkáját találta szakmailag a legmegalapozottabbnak a beküldött receptek közül.


 

Versenyfogása ↓↓↓

• Marhastefánia, spárga, feketefokhagymás majonéz, spenót, zakuszka, konfitált burgonya

Amatőr kategóriában ezúttal egy indulónk volt, Tóth-Nacsa-Ágnes. Így a győztes személye ott nem lehet kérdés, de azt tartja a bölcselet, hogy aki önmagát legyőzi, hős!


 

Versenyfogásai ↓↓↓

• Újburgonyás spárgakrémleves zakuszkás kötözött táskával

• Grillezett Angus, égetett fadeszkán tálalva, tavaszi spárgalepénnyel

• Tejfölfagylalt mézes spárgaheggyel, sós karamellkockákkal és ehető virággal

Ismét mindnyájatoknak köszönjük a részvételét és a munkáját, a mutatós fogásokat mindkét ligában. Bajnokaink jussa ezúttal is a SVÉT prémiumital-ajándékcsomag a következőkkel ↓↓↓
 

Borok

• Gere Villányi Franc Ördögárok 2017

• Hernyák Birtok pezsgő • Mad Wine bor

• Pannonhalmi Hemina Fehér 2019

• St. Andrea Merengő 2017
 

Pálinka

Bestillo Piros Vilmoskörte
 

Sör

A zip's brewhouse BEERpackja 5 különböző craft sörrel


A szakmai nyerteseink külön jutalma, hogy ételeik bekerülnek a SVÉT Egyesület valamelyik tagéttermének kínálatába.

Köszönjük a versenyen résztvevőknek, hogy vállalták a megmérettetést, népszerűsítve és erősítve ezzel a hazai alapanyagok felhasználását a gasztronómiában! A SVÉTasztal következő hazai termelőinek pedig köszönjük a csatlakozást ↓↓↓

Terra Pannonia: Angus stefánia
A Séf és a Kertész: spenót+zöldségkrém
Szorgos Gazda: zakuszka Bazsalikomos kert: fűszernövények és ehető virágok
Borecet Művek: rozmaringos vörösborecet
Grapoila: mustármagolaj
Élő Tisza Tájtermék: fekete fokhagyma, spárga (fehér+zöld), újburgonya