Szakácsverseny
Online szakácsversenyünkön kétféleképpen is győzedelmeskedhetnek az indulók. A szakmai zsűri döntése alapján, ahol nincs külvilági „SVÉTó” jog és amikor a közönség emeli fel a saját kedvencét!
Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke így értékelte a második fordulót ↓↓↓
„Köszönjük a recepteket, ismét gyönyörű ételek készültek. Mindegyik arról tanúskodott, hogy a versenyzők a maximumot hozták ki a tudásukból. A zsűrizés során először a receptúrákat, majd a technológiai leírásokat tekintettük át, csak ezután néztük meg a csatolt fotókat. A dicséret minden versenyzőt megillet, de győztes — profi és amatőr kategóriában is — csak egy—egy játékos lehetett." A zsűri döntése alapján a következő eredmény született:
Profi kategóriában az áprilisi versenyen diadalmaskodott Kis Norbert
Versenyfogásai ↓↓↓
• Báránycomb, füstölt burgonyapüré, fehérrépa, friss saláta
• Töltött kelkáposzta, sült póréhagyma, medvehagymamártás, pirított gomba
• Epres paradicsomos gin & tonic
Amatőr kategóriában az áprilisi versenygyőztes Dr. Czövek Endre
Versenyfogásai ↓↓↓
• Tavaszi saláta tökmagolajos dresszinggel, diós kéksajtkorongokkal
• Tavaszi bárányragu zöldségekkel
• Eperparfé
A közönségkedvenc az áprilisi versenyen Szilágyi Emese
Versenyfogásai ↓↓↓
• Reteksaláta kéksajtos fürjtojással, paraj, mézes amaránt
• Báránycomb pisztácia kéregben, töltött mángold, tavaszi zöldségek, zöldborsó velouté
• Zöldfűszeres báránygerinc, hasselback burgonya, paradicsomos zöldség spenótmártással
• Bárányhúsos pite mángolddal és kéksajttal
Mindhárom győztesünk jutalma egy SVÉT prémiumital-ajándékcsomag a következőkkel ↓↓↓
Borok
• Gere Villányi Franc Ördögárok 2017
• Hernyák Birtok pezsgő
• Mad Wine bor
• Pannonhalmi Hemina Fehér 2019
• St. Andrea Merengő 2017
Pálinka
Bestillo Piros Vilmoskörte
Sörök
A zip's brewhouse BEERpackja, 5 különböző craft sörrel
Italok Natúr
Ízek gyógynövény- és gyümölcsszirupok csomag a Natúr Ízek Szociális Szövetkezet felajánlásával
A szakmai nyerteseink külön jutalma, hogy ételeik bekerülnek a SVÉT Egyesület valamelyik frissen újranyílt tagéttermének kínálatába.
Köszönjük minden versenyen résztvevőnek az ambícióját, a kreativitását és a bevállalósságát. Azt is, hogy ezzel Ti is terjesztitek a hazai alapanyagokban rejlő potenciál hírét a magyar gasztronómiában! A SVÉTasztal következő hazai termelőinek pedig köszönjük az muníciót ↓↓↓
Keleméri Báránykák - Lambs by Kelemér
A Séf és a Kertész
Szorgos Gazda
Bazsalikomos kert
Petlyn - Gyümölcsborecetek
Pepo Papa Bio
Szentandrás
Élő Tisza Tájtermék
Csengőtej Manufaktúra
Csurgódombi Sajtkonyha