Szakácsverseny
A 10 legsebesebb házi séf megmérkőzhet az „Ismered meg és főzd a hazait" új meccsén!
Csak megérkezett ez a megkésett verseny a versenyre! Házi séfjeink, mostantól újra Tiétek lehet a ring! Az első 10 jelentkező (SVÉTasztal) kosarat kap tőlünk minden jóval. Nincs idő az időhúzásra! Már két hónap tapasztalata mondatja, villámgyorsan meglesz a létszám.
A májusi verseny ismét a szezonalitás körül forog. A havi főalapanyag az Angus marha, a somogyi kéthelyi Terra Pannonia mezőgazdaságból. Ezt a jól megpakolt tavasz végi kosárban a következő ínyencségekkel vettük körül ↓↓↓
• Fekete fokhagyma és egyéb zöldségek — Élő Tisza Szövetkezet
• Zöld spárga — Bánó Sándor
• Spenót és zöldségkrém — A Séf és a Kertész
• Fűszernövények és ehető virágok — Bazsalikomos Kert
• Zakuszka — Szorgos Gazda
• Mustármag olaj — Grapoila
• Rozmaringos vörösborecet — Borecet Művek
Lesznek egyéb meglepetés nyersanyagok is, de azokat csak kiszállításkor fogjátok megismerni.
A jelentkezés e-mail címe: szakacsverseny.svet@gmail.com
A jelentkezés elengedhetetlen feltétele egy saját esszé Somogy megye legalább egy turisztikai látványosságáról, attrakciójáról.
Várjuk az első 10 jelentkezést e-mailben, május 23-án, éjfélig! De ha előbb megtelik a fordulónk az indulókkal, a Facebook oldalon nyilvánosan leállítjuk a lehetőséget!
Szabályok ↓↓↓
Ér más nyersanyagokat is alkalmazni, de a kosár termékeinek mindenképpen szerepelniük kell az ételben. Plusz pont, ha saját környékről származó termék vagy nyersanyag is belekerül a versenymunkába.
A versenyen az első 10 elentkező vehet részt. Amatőrökre és profikra egyaránt számítunk, csak kérjük feltüntetni, hogy ki, melyik ligában indul. A kosarat a májusi versenyzőknek 27-én szállítjuk ki. A versenymunkákat recepttel és fényképpel június 8-ig kérjük leadni.
Nyeremény ↓↓↓
• Hazai borokból, pezsgőből, sörökből és párlatokból álló italcsomag
• SVÉT tagok által felajánlott ajándékutalvány 4 személyre
• Tetejébe a bajnok étel bekerülhet egyes tagéttermeink ajánlatába, külön jelezve, hogy ez a nyertes fogása.