Hírek

SVÉT éttermek, Debrecen legjobb éttermei és budapesti sztárséfek az idei Debrecziner Gourmet fesztivál bemutatkozói

Szeptember 3. és 5. között minden a gasztronómiáról szól majd a debreceni Nagyerdőn.
A Debrecziner Gourmet Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján az idei programot ismertették a szervezők.

Az utóbbi években Debrecen kulináris élete teljesen megújult és a modern gasztronómiai irányzatok részévé vált — hangsúlyozta Debrecen polgármestere az Ikon étteremben megtartott sajtótájékoztatón. Papp László elmondta, hogy a városban egyre több, minőségi vendéglátást képviselő étterem működik, amelyek tovább növelik a város turisztikai vonzerejét és az itt élők kiszolgálását. Ennek a pozitív változásnak az egyik mozgatórugója a Debrecziner Gourmet Fesztivál, amely 2016 óta gyűjti össze az ország legjobb éttermeit a Nagyerdőn. 

Több mint harminc kiállító — köztük az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám vagy a gasztroszcéna kiemelkedő tagja, Barna Ádám — ételeivel is találkozhat a közönség szeptember 3. és 5. között a debreceni Nagyerdőben, az 5. Debrecziner Gourmet Fesztiválon — jelentette be Dudás Szilárd, az Anyukám mondta tulajdonosa. A fesztivál szakmai igazgatója kiemelte, hogy a budapesti sztárséfek és éttermek mellett a rendezvényen hangsúlyosan megjelennek a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb vendéglátóhelyei. 

A fejlett gasztronómia jövője a helyi kistermelőkre és az ellenőrzött forrásból származó minőségi alapanyagokra épül — ezt az ars poeticát vallja az Ikon is — hangsúlyozta Thür Ádám. Az IKON étterem séfje hozzátette, hogy az idei rendezvény tematikájának megfelelően — amely a mangalica, a szilva és a chili — az Ikon is sok meglepetéssel készül, de továbbra is jelen lesz a híres Debreceni Páros, amelyet évek óta a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által dedikált mangalicatenyésztő, a tetétleni Kövér Tanya készít el az étteremnek.  

A nagy érdeklődés miatt érdemes online, előre megvenni a belépőjegyeket. 
Jegyelővételes napi belépő ára: 1.990 Ft/fő (12 éves kor alatt ingyenes)
Háromnapos VIP bérlet 19.990 Ft/fő (18 éves kortól, korlátozott számban) 
Az online vásárolt belépő mellé logózott, kristály borospohár jár ajándékba.

Az online jegyvásárlás: www.debreczinergourmet.hu

Helyszíni belépő ára: 2490 Ft/fő (12 éves kor alatt ingyenes). 
Pohárbérlés: 1000 Ft/fő kaució ellenében. 

A hatályos jogszabály értelmében a védettségi igazolvány használata a Debrecziner Gourmet Fesztiválon kötelező, az igazolvány meglétét a rendezvény szervezője belépéskor köteles ellenőrizni. Aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, attól a belépést meg kell tagadni, függetlenül attól, hogy az érintettnek van-e érvényes belépőjegye.