Szakácsverseny
Egyesületünk tartalmas szakácsversenyt hirdetett a szakma új generációjának a Magyar Konyha magazinnal, az Agrármarketing Centrummal és az Agrárminisztériummal közösen. A döntő október 08-án és 09-én, tekintélyes keretben zajlik majd az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén.
Az országos szakácsverseny döntőjébe Magyarország több pontjáról jutottak be szakképző iskolák. Október 8-án, pénteken a következő versenyzők lépnek fel a főzőszínpadon ↓↓↓
♨︎ Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola
♨︎ Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium
♨︎ Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium, Tamási
Az október 9-i, szombati konyharing szereplői ↓↓↓
♨︎ Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola
♨︎ Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikum
♨︎ Heves Megyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola, Eger
A tanulók még szeptemberben, az I. fordulóban gasztronómiai esszét készítettek és termelői kutatási anyagot dolgoztak ki. A döntőbe került 6 csapatnak pénteken és szombaton az OMÉK-on élőben kell egy-egy vadhúsból készült kétfogásos menüt megalkotnia. A versenyzők felkészítő tanáraik felügyelete mellett mutathatják meg tudásukat.
A verseny mindkét napon 10:00 és 15:00 óra között zajlik majd, és a versenyzőknek nettó 240 perc áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék alkotásaikat. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására az OMÉK zárónapján, október 09-én, szombaton, 16:00 és 16:30 óra között kerül sor.
És most felsorakozik a szakmai zsűri, SVÉT séfjeinkkel ↓↓↓
✘ Pesti István, Michelin csillagos séf (Platán Restaurant & Café, Platán Gourmet Étterem és Udvarház) a zsűri elnöke
✘ Thür Ádám (Ikon Restaurant Debrecen) zsűritag
✘ Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma) zsűritag
✘ Jónás Gábor (Rosinante Fogadó, Szigetmonostor) zsűritag
✘ Bodnár Gábor (Panificio Il Basilico, Szentendre) zsűritag
A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület egyik legfontosabb szívügye — a minőségi utánpótlás, a szakácstudomány, a minőségi konyhaművészet mellett — a nemzedékeken átívelő elköteleződés. Kiemelten örülünk neki, hogy déltől-északig, kelettől-nyugatig meg tudtuk mozgatni szakterületünk ifjait. Bennük rejlik a jövőnk és az örökségünk.