Szakácsverseny

SVÉT elitelnökség mellett zajlik a szakképző iskolák szakácstanulóinak országos folkTREND versenye

Egyesületünk tartalmas szakácsversenyt hirdetett a szakma új generációjának a Magyar Konyha magazinnal, az Agrármarketing Centrummal és az Agrárminisztériummal közösen. A döntő október 08-án és 09-én, tekintélyes keretben zajlik majd az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén.

Az országos szakácsverseny döntőjébe Magyarország több pontjáról jutottak be szakképző iskolák. Október 8-án, pénteken a következő versenyzők lépnek fel a főzőszínpadon ↓↓↓

♨︎ Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

♨︎ Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

♨︎ Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium, Tamási

 

Az október 9-i, szombati konyharing szereplői ↓↓↓

♨︎ Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola

♨︎ Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikum

♨︎ Heves Megyei SZC Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola, Eger

 

A tanulók még szeptemberben, az I. fordulóban gasztronómiai esszét készítettek és termelői kutatási anyagot dolgoztak ki. A döntőbe került 6 csapatnak pénteken és szombaton az OMÉK-on élőben kell egy-egy vadhúsból készült kétfogásos menüt megalkotnia. A versenyzők felkészítő tanáraik felügyelete mellett mutathatják meg tudásukat.  

A verseny mindkét napon 10:00 és 15:00 óra között zajlik majd, és a versenyzőknek nettó 240 perc áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék alkotásaikat. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására az OMÉK zárónapján, október 09-én, szombaton, 16:00 és 16:30 óra között kerül sor. 

 

És most felsorakozik a szakmai zsűri, SVÉT séfjeinkkel ↓↓↓

Pesti István, Michelin csillagos séf (Platán Restaurant & Café, Platán Gourmet Étterem és Udvarház) a zsűri elnöke 

 

Thür Ádám (Ikon Restaurant Debrecen) zsűritag

Gyurik Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma) zsűritag

Jónás Gábor (Rosinante Fogadó, Szigetmonostor) zsűritag

Bodnár Gábor (Panificio Il Basilico, Szentendre) zsűritag

 

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület egyik legfontosabb szívügye — a minőségi utánpótlás, a szakácstudomány, a minőségi konyhaművészet mellett — a nemzedékeken átívelő elköteleződés. Kiemelten örülünk neki, hogy déltől-északig, kelettől-nyugatig meg tudtuk mozgatni szakterületünk ifjait. Bennük rejlik a jövőnk és az örökségünk.