Tagság
Változnak a SVÉTszakok… Sorozatunkban küldetésünk bemutatni, melyik tagunk hogyan alkalmazza az adott évszak aktuális alapanyagait a kínálatában. Északkeleten kezdjük rajzolni a nyári körképet, a Tokaji borvidéken, Mádon.
Zavodni Ákos séf szerint fontos küldetés az Első Mádi Borházban, hogy tavasszal és nyáron igazodjanak a szezon slágeralapanyagaihoz.
— Olyan ételeket álmodtunk meg, melyek minden ilyenkor felkapott, frissen termő hozzávalót tartalmaznak, mint például a rebarbara, az újburgonya, a spárga, a tavaszi gombák vagy a zöldfűszerek. Emellett fontosnak tartom még kiemelni, hogy valamennyi alapanyag minőségére egész évben különösen nagy figyelmet fordítunk, illetve azok beszerzésénél törekszünk arra, hogy támogassuk a helyi kistermelőket. Ilyenek például a gesztelyi Bio-Goods Mangalica termékei, melyek nagy népszerűségnek örvendenek.
Ahogyan minden étteremben, úgy az Első Mádi Borházban is megvan az a fogás, ami az évek során a vendégek kedvencévé vált, így hiába van étlapváltás, a tétel rendre visszatér.
— A vendégvisszajelzések alapján az egyik legkedveltebb fogás, ezáltal kínálatunk egyik állandó szereplője a pankómorzsában rántott karaj, amit most tavaszi újburgonya, valamint házi csalamádé kísér. Ha pedig az egyik legérdekesebb fogásunkat keressük, szintén nagyon népszerű a glasszírozott nyúlcomb házi tésztával, selymes mustáros-tejszínes mártással és frissítő répasalátával. Mindenkinek ajánlom, aki nyitott a modern, de mégis házias ízekre.
Fotó: Első Mádi Borház