Tagság
Felcsaptuk 2021 SVÉT könyvét az első oldalon és írunk bele, akármilyenek is lesznek a lapok. Évstartoló beszélgetéseket sorozunk gasztroegyesületünk minden tagjával. A sorozat az egyesület elnökével, Ruprecht Lászlóval indul, aki idén új étterem-projektbe kezd Etyeken.
Mik a SVÉT-tervek és milyenek a kilátások egyesületi szinten 2021-re?
— Az újranyitás után is alkalmazkodnunk kell majd, hiszen a vírus velünk fog élni. Ezért fontos, hogy úgy alakítsuk tereinket, hogy a vendégek minél messzebb tudjanak ülni egymástól, lehetőleg szabad ég alatt is.
Ezért nagyobb rendezvényeket egyesületként sem tervezünk az idén. Kisebb létszámú, szabadtéri programokban gondolkodunk, de széthúzható, nagyobb helyszíneken. Ezen kívül a régi ügyeinket továbbvisszük, sőt megerősítjük. Ezek a következők:
Új törekvésünk, hogy a közeljövőben a SVÉT rendezvényeken is megjelenjenek a termelők. Idén a SVÉT kommunikációja is új irányt vesz.
Magazinszintű tájékoztató oldalt célzunk, ahol az éttermektől a termelőkön át az oktatásig minden és mindenki hangot kaphat.
Szeretnénk felmérni az új, lehetséges csatlakozó éttermeket is; megtalálni, megismerni a jó gasztronómiájú, SVÉT-en kívüli vidéki éttermeket, amelyek hasonló filozófia mentén működnek.
Mi a kitartási üzeneted az embereknek a korlátozások idejére?
Leginkább az, hogy kitartást! Szerintem már mindenki látja az alagút végét. Amikor majd újra megnyitnak az éttermek, akkor is vigyázni kell egymásra. De ahogy mondják, minden rossz után jó jön, és reméljük, hogy ez a jó hamarosan megérkezik.