Tagság
Felcsaptuk 2021 SVÉT-könyvét az első oldalon és írunk bele, akármilyenek is lesznek a lapok. Évstartoló beszélgetéseket sorozunk gasztroegyesületünk minden tagjával. Az Ausztriával határos észak-nyugati régióba utazunk most. Sopronból ezúttal az Erhardt Étterem és Panzió meséjét olvashatjátok.
Mi az Erhardt esszenciája, erőssége, legfontosabb hívószavai?
Mi itt, a nyugati határszélen egy olyan régióban vagyunk, ami erősen összekapcsolódik Ausztriával. Családi vállalkozásként a vendéglátás a szenvedélyünk. Imádjuk, amit csinálunk és szeretnénk a magunk módján megmutatni, milyen fantasztikus az élet a környékünkön.
Mivel régiónk átér Ausztriába, így az ottani ételekből is merítünk. Sok osztrák vendég érkezik hozzánk, és hogy borozhassanak is az árnyas teraszon, néha még a szállodánkat is igénybe veszik.
Mit kínáltok újranyitásig a vendégeiteknek és min dolgoztok a lezárás alatt?
Márciusban megnyitottuk pékségünket. Ezzel egy szerelmünket sikerült üzletággá varázsolni. Munkatársainkkal együtt tudjuk itt folytatni a több éve megkezdett közös munkát, és biztosítunk általa megélhetést számukra.
A kiszállítást a novemberi zárás után kezdtük el. A határzárral ugyan osztrák vendégeink elszakadtak tőlünk, de szerencsére helyből, Sopronból is van visszatérő vendégkörünk.
A kiszállítás más szegmens, de amennyire csak lehetett, sikerült betörnünk erre a piacra. Különlegességünk, hogy mi a péksüteményeket is házhoz szállítjuk.
Hat új szobánk nyílt a panzióban, melyek közül egy teljesen akadálymentes. Ahogyan az üvegliftnek hála, az étterembe való bejutás is akadálymentes már.
Közben készül a webshopunk, ahol mind a pékség, mind az étterem termékeit meg lehet rendelni.
Mi az, amivel az Erhardtban rögtön nyitáskor várjátok majd a közönséget?
A legfontosabb, hogy azok a törzsvendégek is visszatérjenek, akiknek nem tudtunk kiszállítani. De egy újrahasznosított tálban szervírozott étel — amit autóval szállítunk ki — sem tud olyan minőséget nyújtani, mint amikor az elkészült fogás fél perc múlva az asztalon van.
Közönségünk a nyitás után egy megújult Erhardttal fog találkozni. Ez új étel- és italkínálatot is jelent, és egy kicsit lazább, közvetlenebb, de még precízebb és odafigyelőbb vendéglátást.
Szerencsére a SVÉT-csoport most is összetart. Segítjük egymást — legyen szó akár egy beszállítóról, akár könyvelési kérdésekről. És elbüszkélkedünk egymásnak az új termékeinkről, a hústól a lekvárig. Nagyon jó a tagja lenni ennek a közösségnek.
Mi a kitartási üzeneted az embereknek a korlátozások idejére?
Minden rosszban van valami jó. Egy ilyen szituációban nagyon meg lehet erősödni és meg lehet újulni.