Tagság

SVÉT évindító interjú 2021. No. 3. — Erhardt Zoltánnal, a soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosával és konyhafőnökével

Felcsaptuk 2021 SVÉT-könyvét az első oldalon és írunk bele, akármilyenek is lesznek a lapok. Évstartoló beszélgetéseket sorozunk gasztroegyesületünk minden tagjával. Az Ausztriával határos észak-nyugati régióba utazunk most. Sopronból ezúttal az Erhardt Étterem és Panzió meséjét olvashatjátok.
 

Mi az Erhardt esszenciája, erőssége, legfontosabb hívószavai?

Mi itt, a nyugati határszélen egy olyan régióban vagyunk, ami erősen összekapcsolódik Ausztriával. Családi vállalkozásként a vendéglátás a szenvedélyünk. Imádjuk, amit csinálunk és szeretnénk a magunk módján megmutatni, milyen fantasztikus az élet a környékünkön.

Mivel régiónk átér Ausztriába, így az ottani ételekből is merítünk. Sok osztrák vendég érkezik hozzánk, és hogy borozhassanak is az árnyas teraszon, néha még a szállodánkat is igénybe veszik.


 

Mit kínáltok újranyitásig a vendégeiteknek és min dolgoztok a lezárás alatt?

Márciusban megnyitottuk pékségünket. Ezzel egy szerelmünket sikerült üzletággá varázsolni. Munkatársainkkal együtt tudjuk itt folytatni a több éve megkezdett közös munkát, és biztosítunk általa megélhetést számukra.

A kiszállítást a novemberi zárás után kezdtük el. A határzárral ugyan osztrák vendégeink elszakadtak tőlünk, de szerencsére helyből, Sopronból is van visszatérő vendégkörünk.

A kiszállítás más szegmens, de amennyire csak lehetett, sikerült betörnünk erre a piacra. Különlegességünk, hogy mi a péksüteményeket is házhoz szállítjuk.

Hat új szobánk nyílt a panzióban, melyek közül egy teljesen akadálymentes. Ahogyan az üvegliftnek hála, az étterembe való bejutás is akadálymentes már.

Közben készül a webshopunk, ahol mind a pékség, mind az étterem termékeit meg lehet rendelni.


 

Mi az, amivel az Erhardtban rögtön nyitáskor várjátok majd a közönséget?

A legfontosabb, hogy azok a törzsvendégek is visszatérjenek, akiknek nem tudtunk kiszállítani. De egy újrahasznosított tálban szervírozott étel — amit autóval szállítunk ki — sem tud olyan minőséget nyújtani, mint amikor az elkészült fogás fél perc múlva az asztalon van.

Közönségünk a nyitás után egy megújult Erhardttal fog találkozni. Ez új étel- és italkínálatot is jelent, és egy kicsit lazább, közvetlenebb, de még precízebb és odafigyelőbb vendéglátást.

Szerencsére a SVÉT-csoport most is összetart. Segítjük egymást — legyen szó akár egy beszállítóról, akár könyvelési kérdésekről. És elbüszkélkedünk egymásnak az új termékeinkről, a hústól a lekvárig. Nagyon jó a tagja lenni ennek a közösségnek.


Mi a kitartási üzeneted az embereknek a korlátozások idejére?

Minden rosszban van valami jó. Egy ilyen szituációban nagyon meg lehet erősödni és meg lehet újulni.