Termelőink

A Fűszeres Lány

Budapest

A vállalkozásról, avagy hogy lett belőlem a fűszeres lány

Noha pesti lánynak tartom magam, de a szüleim mezőgazdasággal foglalkoztak, libákat tartottak, takarmányoztak. Ami ugyan elég messze van a fűszerektől, de a természet közelsége és szeretete gyerekkorom óta velem van.

El is határoztam, hogy kertépítő mérnök lesz, erre jelentkeztem az egyetemen. Vagyis ezt hittem, ugyanis amikor jött az értesítő, megdöbbenve láttam, hogy rosszul tölthettem ki a jelentkezést, mert kertészmérnök szakra vettek fel. A gyógynövény szakirány, azon belül is a fűszernövények egyre jobban kezdtek érdekelni, lassan egyre közelebb kerültek hozzám és megláttam bennük a lehetőséget.

Egyetem mellett folyamatosan dolgoztam apukám mezőgazdasági cégénél, ami nagyon jó lehetőség volt arra, hogy beleláthattam egy ilyen profilú cég működésébe, jogi, üzleti ügyeket intézhettem és láthattam az üzem működését is.

Az egyetemről kikerülve egyáltalán nem éreztem magamban a tudást, hogy önállóan gazdálkodjak. De a muszáj nagy úr, ugyanis édesapám váratlan halála és a bankokkal kialakult se vele, se nélküle viszony következtében a családi vállalkozásból egy apró fölterület maradt csupán, amivel valahogy boldogulnom kellett.

Úgyhogy 2018-ban az első házasságom romjain, családi háttér nélkül, huszonéves lányként egyedül belevágtam a saját fűszernövények termesztésébe, a nulláról. Az egyetemen tanultak nagyon kevés támpontot adtak, mindenre magamtól kellett rájönnöm, kikísérleteznem.

DIY vállalkozóként a címkék tervezésétől kezdve a honlap összemachinálásáig mindent magam csináltam.