Termelőink

Batha-porta

Szalafő

Növényi olajkülönlegességek

A Batha-portára látogató kedves vendégeink megismerkedhetnek a hagyományosan pirítással és hideg sajtolással készített növényi olajkülönlegességeinkkel.

Részesei lehetnek egy hagyományos olajütés bemutatásának (bejelentkezés szükséges), amely kézi faprés által történik. (Programjaink a bathaporta. hu/hírek oldalon megtalálhatóak.)

Palettánkon szerepelnek dióból, mákból, szőlőmagból, lenmagból, mogyoróból préselt magolajak, sőt a méltán híres, és az őrség fekete aranyának is nevezett tökmagolaj is.

Aktuális újdonságként ajánljuk a csipkebogyó-, sárgabarack- és máriatövismag olajak mellett az olajak préselvényéből darált, étkezési célra használható magliszteket. A maglisztek és az olajak a kulináris felhasználás mellett gyógyászati célokra is kiválóan alkalmasak.

A hagyományosan préselt olajainkat kíméletes pirítással készítjük, sajtoljuk.

Termékeink hozzáadott adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaznak, előállításuk során semmilyen finomítási eljárást nem alkalmazunk. A nagyszüleink és szüleink révén megörökölt tudást, tapasztalatokat szakirányú olajütő végzettséggel is kiegészítettük.

Batha Judit és Pál