Termelőink
Fajsz
Családi gazdaságunk immár negyedik generációja foglalkozik Fajszon fűszerpaprika termesztéssel és feldolgozással, közel 30 hektáron. A Duna közelsége miatt termőterületeink talaja és mikroklímája biztosítja, hogy kiváló minőségű fűszerpaprikát termesszünk.
Célunk, hogy a nagyközönség számára elérhetővé tegyük prémium termékeinket, amely a magyar konyha alappillére.
Prémium kézműves termékeink saját termesztésű, gondosan válogatott alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek. Fűszerpaprikánk magja tavasszal helyrevetéssel kerül a talajba. Az öntözéshez a Duna tápanyagban gazdag élővízét használjuk.
A kikelt paprika művelése és betakarítása kizárólag kézi munkával történik, és csak az első szedést dolgozzuk fel. Ezt 6 hetes utóérlelés követi, hogy a napfény hatására minél szebb színe és zamatosabb íze legyen. A szikkadás után kiválogatjuk a sérült darabokat, illetve eltávolítjuk a paprika szárát és csutáját, így csak a kifogástalan minőségű paprika kerül a szárítóba. Mindig frissen őröljük, és azonnal légmentesen csomagoljuk.
Többszörösen díjnyertes paprikánk a hazai piacon a legmagasabb minőséget képviseli.
A 2020-as Great Taste Awards versenyen, amelyet az élelmiszerek Oscarjának is neveznek, Vikica csemege fűszerpaprikánk a rangos zsűritől 2 csillagot kapott.
A Magyar Konyha Magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia 2020-as közös fűszerpaprika tesztjén Vikica paprikánk a magyar termelők között első helyen végzett.
Nyitva tartás
Hétfőtől vasárnapig 10.00 - 22.00