Termelőink

A SVÉT legfőbb célja a magas szintű, szakmai alapokon nyugvó, minőségi vidéki magyar gasztronómia megteremtése és bemutatása mellett, a minőségi hazai alapanyagok népszerűsítése.

A Fűszeres Lány | Budapest

Noha pesti lánynak tartom magam, de a szüleim mezőgazdasággal foglalkoztak, libákat tartottak, takarmányoztak. Ami ugyan elég messze van a fűszerektől, de a természet közelsége és szeretete gyerekkorom óta velem van.

A Séf és a Kertész | Pócsmegyer

A Szentendrei-sziget szívében, saját vegyszermentesen termesztett zöldségeikből és fűszernövényeikből készült zöldségkészítményeikkel mutatja be a táj és a világ gazdag ízvilágát.

Batha-porta | Szalafő

A Batha-porta Szalafőn, az Őrség legszebb, legérintetlenebb faluinak egyikében található, ahol üde zöld erdők, mesebeli tarka rétek, aprócska patakok fogadják az idelátogatót.

Bazsalikomos kert | Köveskál

A Bazsalikomos kert 100%-ban természetes teái és fűszersói a családi receptjeink alapján, sok-sok törődéssel készülnek. Termékeink egytől egyig kézműves finomságok.

Borecet Művek | Bodrogkeresztúr

Eceteink magabiztosságot adnak, sokszínű felhasználása igazi csemege a konyhaművészek számára. Ízvilága kitejesíti a ételeket, természetes anyagokkal, és a gyümölcsök valódi beltartalmával

Csicsörke - lekvár- és szörpműhely | Bodrogkeresztúr

Családi vállalkozásban, kistermelőként készítjük a termékeinket. A lekvárok, dzsemek különlegességek, szörpök kézműves, házi termékek. Nem gépsoron gyártjukj, nem targoncával rakodunk. Nincsenek alkalmazottaink.

Csurgódombi Sajtkonyha |

Kelet-Bakony lábánál egy modern kis konyhában, a Sajtkonyhában, egy több országot megjárt chef a tapasztalatait a minőségi sajtkészítésben kamatoztatja.

Fajszi Paprika Manufaktúra | Fajsz

Családi gazdaságunk immár negyedik generációja foglalkozik Fajszon fűszerpaprika termesztéssel és feldolgozással, közel 30 hektáron. A Duna közelsége miatt termőterületeink talaja és mikroklímája biztosítja, hogy kiváló minőségű fűszerpaprikát termesszünk.

Fügeliget | Tormafölde

Az ültetvényen néhány éve fogtak a különleges gyümölcs termesztésébe. A vállalkozás tulajdonosa azt mondja, a fügét egy-egy nyaralás miatt ismerhetik és szerethetik az emberek, a felhasználása pedig sokrétű lehet.

Grapoila | Budapest

Már a kezdet kezdetén, a cégalapításkor fontos volt számunkra a környezetvédelem. Egy természetes alapanyagokból, kitűnő minőségű, teljes értékű élelmiszer gyártásának az ötletével együtt feltett szándékunk volt értéket teremteni abból, amit mások kidobásra ítéltek.

HEIT Torma | Létavértes

Családunk több éve foglalkozik tormatermesztéssel Létavértesen, a magyar torma hazájában. 2012 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot. A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított.

Királyi Csemegék | Aggtelek

Történetünk akkor kezdődött, amikor két fővárosi ember hátat fordítva a rohanó, zajos, zsúfolt világnak elindult otthont keresni olyan hazai tájakra, ahol minden szépségével és nyugalmával él a természet.

Kövér tanya | Kaba

A mangalica készítményeknek különleges igényeket kell kielégíteniük. Az élvezeti értéket az ízletesség, lédússág és porhanyósság adja, a kedvező olajsav tartalma és a mangalicahúsban levő antioxidánsok az egészséges táplálkozás szempontjából fontosak.

Mátrai Bivalyrezervátum | Szurdokpüspöki

Különleges értéket képviselő, magyar őshonos állatok fajtafenntartásával foglalkozunk amellett, hogy közelebb hozzuk a mai kor emberét azokhoz a már-már feledésbe merült paraszti kultúrához és értékrendhez, ami az általunk, évszázadok vagy évezredek óta háziasított állatokkal egymásra utaltságon alapul.

Molnár Gyümölcs | Gönc

Gyümölcstermesztéssel foglalkozunk Gönc határában. Kajszibarackból vevőinknek elsősorban étkezési minőséget kínálunk, több fajtával dolgozunk, ezért 3-4 hétig folyamatosan szüreteljük a zamatos gyümölcsöt.

Molnár János | Kozmadombja

Molnárék kecskesajtjai világklasszisnak számítanak. A Hertelendy kastélyszállóban ez az egyetlen magyar sajt, amit a francia, holland és svájci sajtok mellé feltesznek a sajtkocsira, de számos hazai, csúcsminőségű étterembe is megkóstolhatjuk.

Pepo Papa | Nemesvámos

Pepo Papa tökmagolaj. Ízletes és egészséges, kiváló minőségű kézműves termék Európa szívéből, Magyarországról. A tökmagolaj intenzív, friss illata, kellemes aromája számtalan étellel harmonizál. Salátaöntetként és krémlevesek kísérőjeként egyaránt kiváló, ugyanakkor húsok mellé vagy szendvicskrémként is jó választás.

PetLyn Kézműves ecet | Fehérvárcsurgó

Használatuk egyediséget ad. Olyan különleges aromákat, ízhatásokat tudunk elérni, amit más fűszerrel nem. Kis mennyiségben, amolyan természetes ízfokozóként hat, teltebbé, összetettebbé téve az ételek ízét. Az ecet szúróssága elillan, viszont a gyümölcsösség megmarad.

Rita házi szörpfőzdéje |

Gyermekkorom óta közel áll hozzám a gyógynövények világa, a népi gyógyászat, a házilag készített élelmiszerek, gyümölcsök, gyógynövények feldolgozása. Rendszeresen fogyasztok gyógyteát és innen jött az ötlet.

Sáfrány Pisztráng | Szilvásvárad

Már két évtizede, családi vállalkozásban tenyésztjük a pisztrángot, Szilvásváradon, a szalajka-völgyi Pisztrángos tavakban. A pisztrángtenyésztés mellett többféle édesvízi és tengeri halat egyaránt füstölünk.

Sándor Tamás - Bükki Sajt | Mónosbél

A 2005-ben alapított sajtkészítő vállalkozásunk célja a régi idők sajtkultúrájának folytatása, minőségi természetes termékek előállítása, amivel a magyar gasztronómiát és étkezési szokásainkat gazdagítjuk .

Szomor Ökofarm | Dömsöd

Egyediségünk titka, hogy kézműves termékeinkben az állatok által legelt első fűszáltól az utolsó szem fűszerig, minden tiszta, egészséges környezetből származik. Így tudjuk garantálni, hogy a kiváló minőségű hús zamatát Ön a kolbászban, a szalámiban és minden más termékünkben is érezhesse.

Szorgos Gazda | Nagykáta

Célunk, hogy ne csak mi fogyasszunk egészséges, jó minőségű, tápanyagdús zöldségeket és gyümölcsöket, hanem a vásárlóink is. Hároméves kislányunkat is a saját termékeinkkel tápláljuk – ő pedig gyakran ki is szolgálja magát a kertben termő finomságokból.

Tekeresvölgyi Manufaktúra | Nemesvámos

Ős- illetve kistermelőként, családi közreműködéssel készülnek a Tekeresvölgyi Családi Birtok tejtermékei 2008 óta. Ma már 50 magyartarka tehenünk tejét dolgozzuk fel, ökológiai gazdaságunkban.

Triflafater | Palkony

Csodákat terem a föld és az erdő és mi ezt a kincset keressük. A szarvasgomba iránti érdeklődést a gombászás szenvedélye hívta életre. Nagyon sokat járjuk az erdőt, érdekes gombákkal találkoztunk, mígnem a szarvasgomba is a látókörünkbe került.

Trinitás Sajtműhely | Vokány

A KIS műhely, ahol NAGY dolgok születnek. A Trinitás Sajtműhely évek óta magas minőségű termékeket kínál a vevői számára.

Virágoskút | Balmazújváros

Virágoskút márkanév alatt egészséges és ízletes bio ételeket és italokat kínálunk vásárlóinknak a tartósítószerekkel, színezékekkel, permetezéssel és génmódosítással tönkretett termékek helyett.