Hírek

A Dunántúlra tart az egri vár küldöttsége a Macok Bisztró kincseivel

2021. október 14.

A 4 SVÉT kalandor egyike egyenesen a vár tövéből érkezik a Páskom Termelői Piacra vasárnap. A Macok Bisztró Eger csillagzata alól zarándokol a Fejér megyei Lajoskomáromba. A hevesi étterem nemcsak a környék, de az egész ország jól ismert és kedvelt gasztropontja. Többé már nem titok az október 17-i hozománya.

Az egri Macok Bisztró regionális magyar konyhaként működik. A hagyományokra alapozva, ám picit átdolgozva prezentálja ételeit. Van, hogy teljesen új köntösbe bújtatja azokat, de van olyan is, hogy új dolgok születnek. Konyája a közelben található helyi nyersanyagokra épít: az erdőből a vadra, Szilvásváradról a halra. Környékbeli termelőpartnerei számos alapanyagot megtermelnek. A Macok konyha például saját sajtkészítővel és vadhús-feldolgozó partnerrel dolgozik, a helyi nyersanyagok tehát alapvetőek és lényegesek az étterem számára.

Macsinka János séf be is mutatja a Páskom-vásárfiákat. A regisztrált látogatók hátba veregetése, és a kacérkodók végső lökete a következő mese két mannája ↓↓↓

— Direkt a legkedveltebb fogásainkat visszük magunkkal a Dunántúlra. Olyanokat, amiket szinte mindenki ismerhet, aki már megfordult nálunk. Az első portékánk egy áfonyás vadraguleves, ami vaddisznóhússal készül. Ezzel a Bükk és a Mátra közelségéből akarunk megmutatni valamit.

A második fogás pedig a közkedvelt Macok túrógombóc. Egy lágy túrógombóc mandulás édes morzsában, édes tejfölhabbal, gyümölcsízekkel megspékelve. 

Már többször jártunk a Dunántúlon, de azért ott nem fordulunk elő minden héten. Így azoknak, akik nem készülnek Egerbe, a Páskom Termelői Piac egy kivételes lehetőség, hogy megismerjenek bennünket. Tudatosan aktív étlapunkról kínálunk magunkból egy részletet, hogy olyasmit kaphassanak a dunántúli érdeklődők is, mintha eljöttek volna hozzánk.

 

A Macok komolyan veszi az idegenben játékot. Játszótársai, mondjátok, akartok-e lenni?

Ebben a cikkben pedig a Páskom Cottage termelői programjának további részleteiről tájékozódhattok, ami a szükséges regisztrációs linkhez is elvezet ↓↓↓

https://svet.hu/hu/hirek/gasztronomiai-hosszuhetvege-lajoskomaromban--a-paskom-termeloi-napokon-lepnek-fel-svet-ettermeink

 

Fotó: Macok Bisztró