Tematika
Az idei témánkkal, környezetünk értékeire szeretnénk rá irányítani a kedves vendégeink figyelmét. Ezért a résztvevő éttermek az ételek elkészítésekor desztinációkban található nyersanyagokat vették alapul.
Kistestű kutyádat is várjuk szeretettel!
Fontos tudnivaló ezzel kapcsolatosan:
- A kijelölt beléptető ponton chipolvasás és a megfelelő védőoltások ellenőrzése történhet, amelyet állatorvosi felügyelet mellett végeznek el. Fontos, hogy kutya csak pórázon hozható be a rendezvény területére, a gazda saját felelősségére.
- A Rendezvény területére a jogszabályban meghatározott segítő kutyákon, vakvezető kutyákon és rendőrségi kutyákon túlmenően kizárólag az általános közfelfogás szerint szelíd, a Látogatók és mások életére, egészségére, testi épségére veszélyt nem jelentő, pórázon vezethető háziállatok (házi kedvencek, tipikusan: kutya, vadászgörény, egyes rágcsálófajták, stb.) léptethetőek be, díjmentesen, és csak gazdájuk által.
A rendezvény nyitvatartási ideje
Szombat 11:00 - 22:00
Vasárnap 09:00 - 19:00
-------------
A rendezvényhez szükséges színpad, faházak felépítésének, kezdete
2023. 09. 04 -
Lebontás 2023. 09. 11-től
-------------
Kiállítok bepakolása
péntek: 6.00-tól - szombat 10.00-ig
Kipakolás: vasárnap: 19.00
-------------
A rendezvényen történő részvétel feltétele az előzetes regisztráció. Regisztrációddal mindkét nap látogatható az eseményt. A gördülékeny kiszolgálás érdekében idén is időkapukra (11:00, 14:00, 16:00) bontjuk a regisztrációt. Kérünk jelöld meg érkezésed tervezett idejét. 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.
REGISZTRÁCIÓS LINK: svet.festin.hu
A házigazdaként résztvevő, hazai első vidéki, két Michelin csillagos étterem a tatai Platán Gourmet Étterem mellett, az ország minden tájáról érkeznek a SVÉT tagéttermei, melyek közül szintén a Michelin nemzetközi gasztronómiai kalauz által kiadott kiadványban többen kaptak elismerést, díjazást. Az éttermek mellett természetesen a SVÉT kötelékébe tartozó cukrászda, pékség és kávéház, illetve meghívott aspiráns éttermek, a 13 Séf Egyesület tagjai is részt vesznek, bemutatkoznak a nagyközönség előtt.
Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei eseményre, Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból is érkeznek tagjaink közül, illetve határon túli vendég borászatok, termelők is bemutatkoznak. Egy mini „Mangalica fesztivál” is helyet kapott, ahol nem csak kóstolni, de vásárolni is lehet az ország meghatározó mangalica tenyésztőitől. Vasárnap reggel 9 - 11 óráig pedig pezsgős reggelire invitálunk mindenkit, ahol mangalica termékek, kézműves sajtok, minőségi kovászos péktermékek és egyéb, termelői különlegességek mellett, a One Eleven Roastery fenséges kávéival, és a helyi kiállító borászatok pezsgőivel lehet indítani a vásárnapot.
Az elmúlt rendezvényeink tapasztalatait és a vendégkéréseket figyelembe véve, színesítettük az idei találkozónk programjait, hogy minden korosztály számára érdekes, minőségi időtöltést tudjunk biztosítani.
Résztvevők listája
SVÉT tagok
- Anyukám Mondta Étterem, Encs
- Erhardt Étterem és Panzió, Sopron
- Gusto13 Bisztro és Delicate, Veszprém
- Harrer Chocholat,Csokoládé Mühely és Cukrászda, Sopron
- Ikon Étterem, Debrecen
- Jankovich Wellnes Hotel, Hibiscus Étterem, Rácalmás
- Kistücsök Food & Room**** Balatonszemes
- Macok Bisztró és Borbár, Eger
- Mandula Étterem, Gere borászat, Villány
- Nomád Hotel és Glamping, Noszvaj
- Pajta, Öriszentpéter
- Palkonyha, Panzió, Speiz, Palkonya
- Panificio Il Basilico – Szabadfi Szabolcs, Szentendre
- Platán TATA (Gourmet Étterem+ Bisztró), Tata
- Rosinante Fogadó Szentendre
- 67Sigma Étterem, Székesfehérvár
- Villa Kabala, Szigliget
- Clarisse Étterem, BOTANIQ Kastély Tura
- One Eleven Roastery, Sopron
- Villa Rosa, Dunaszerdahely
- Schwarz Bistro, Székelyudvarhely
Vendég éttermek
- Páskom1802, Lajoskomárom
- Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
- Lua Resort, Balatonfüred
- Iszkor-Mályinka
- 13 Séf Egyesület, Hévíz
- Búzakék pékség Györ
- Agrármarketing Centrum
- CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.
- Rohonczy Gedeon Mentorprogram, résztvevői
- Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete
- Fekete Zsóka Mangalica Farm
- Bartha porta – Bartha Pál
- Hajdúhús 2000 Kft
- Olmos és Tóth Kft / Monte Nevado
- Bio-Goods Mangalica
- Káptalantóti Mangalica
- Lackó Róbert – Nagymaros
- Kocsis Tanya
- Szent András Sörfőzde
- Fehér Nyúl Brewery
- Neszmélyi Borút
- Pannon Bormíves Céh
- Vesztergombi Csaba
- Pannonhalmi Főapátság
- Heimann Családi Birtok
- Lőrincz György – Szent Andrea
- Gál Tibor
- Légli Ottó
- Tóth Katalin
- Gere Andrea
- Gere Zsolt
- Bock József
- Berecz Stephanie – Kikelet pincészet
- Takler András
- Árvay Családi Pincészet
- Pendits szőlőbirtok
- Balla Géza
- Dúzsi Tamás
- Both Frigyes
- Csernus Pincészet / Felvidék/
- Magyar Konyha MagaziN
Termelők
- Sándor Tamás, Bükki sajt
- Zempléni sajt
- Zümi méhészet
- Marmaladays - Veres Kata
- A Séf és a Kertész
- Fajszi Paprika & Falusi Kosár
- Kárász Rita – Ritaszörp
- Bereznai Sámuel BBQ szósz
- Pepo Papa Tökmagolaj
- Helyi kézműves egyesület
- Borecet Művek