Rendezvényünk

SVÉT 15. TATA

Tata

Kedves SVÉT-barátok!

Jubileumi évet ünneplünk, tizenötödik alkalommal találkozunk Veletek személyesen is a vidék legjobb éttermeinek, termelőinek éves seregszemléjén!

2025. szeptember 13-14-én, Tatán, az Esterházy-kastély parkjában kerül megrendezésre az év talán legjobban várt gasztronómiai közönségtalálkozója, ahol idén a fő hangsúly a

  • magyar sajt és tejtermékeken lesz, emellett
  • természetesen a mangalica hús,
  • a szarvasgomba,
  • a magyar borok és
  • helyi alapanyagok is kiemelt fontosságúak.

Nemzetközi résztvevőkkel, francia és japán vendégekkel, még több desztinációval, több termelői közösséggel várunk Benneteket!
 

Kiállítóink:

  • Harrer
  • Kistücsök 
  • Platán
  • Horgonyzó
  • Trakta by Nomád
  • Rosinante 
  • Iszkor 
  • Lokal
  • LaMareda
  • One Eleven 
  • 67 sigma
  • Páskom 1802
  • Mandula
  • Végállomás
  • Panificio il Basilico
  • Villa Rosa
  • Natura Hill
  • Anyukám mondta
  • Jankovich Hotel
  • Gusto 13
  • IKON
  • Macok
  • Pajta
  • Palkonyha
  • Sulyom
  • Schwarz
  • TALU (ex Bobajka)
     

További résztvevők, kiállítók

  • Sakura-díjas éttermek
  • Az Öreg Tölgy Bisztró – Cserépfalu
  • Barka Hotel és Étterem – Tállya
  • Mirage Étterem – Hajdúszoboszló
     

Termelők és a Nyitott Porta Napok résztvevői

  • Zümi méhészet
  • GaBko Chili
  • Úrhidai Sáfrány és Gyümölcs Múzeum
  • Marmaladys, kézműves mustárok
  • Ritaszörp
  • Fajszi paprika
  • A séf és a kertész
  • Pepo Papa, tökmagolaj
  • Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület
  • Dunántúl szíve
  • Breier Farm
  • Bükki sajt – Monósbél
  • Pipitér Sajtműhely – Orosháza
  • Csurgódombi sajt – Fehérvárcsurgó
  • Fenegyerek pálinka – Zamárdi
  • Fehér Nyúl Sörfőzde
  • Mekkentő Gazdaság, Selypi Sajt

Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete

Borászatok

  • Árvay Pincészet – Rátka
  • Berecz Stephanie, Kikelet Pince – Tarcal
  • Bock Pincészet – Villány
  • Bolyki Pincészet – Eger
  • Dr Lőrincz György, St. Andrea Pincészet – Egerszalók
  • Dúzsi Tamás családi Pincészet – Szekszárd
  • ifj Gál Tibor Gál Tibor Pincészet – Eger
  • Gere Pincészet – Villány
  • Gere Tamás& Zsolt Pincészet – Villány
  • Heimann Pincészet – Szeszárd
  • Hernyák Pincészet – Etyek
  • Jásdi Pincészet – Csopak
  • Légli Ottó Családi Pincészet
  • Takler Pincészet – Szekszárd
  • Thummerer Pincészet
  • Tóth Katalin
  • Vida Péter, Családi Pincészet – Szekszárd
  • Pendits Borbirtok – Tokaj
  • Béres Szőlőbirtok és Pincészet – Tokaj
  • Paunoch Birtok – Erdőbénye
     

Szarvasgomba kiállítók

  • Magyar Szarvasgombász Szövetség
  • Sarmis Szarvasgomba
  • Gourmand Company Kft
  • Gombák Gyöngye Kft
  • Dilex 2009 Kft
     

Regisztráció

A rendezvényen történő részvétel feltétele az előzetes regisztráció. A gördülékeny kiszolgálás érdekében idén is időkapukra (12:00, 14:00, 16:00) bontjuk a regisztrációt. Kérünk, jelöld meg érkezésed idejét.
18 éven aluliak számára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: SVÉT 15.0 TATA

 

PROGRAMOK

2025. szeptember 13. szombat

15:00

Magyar Konyha Termelői díj átadása

16:00

Sándor Tamás (Bükki Sajtmanufaktúra) előadása: „Sajt és gasztronómia a Kárpát-medencében” címmel. Bemutatja a térség jellegzetességeit, a régió sajtjainak és sajtgasztronómiájának sokszínűségét.

17:00

Workshop: Méz–sajt párosítás Három-négy kézműves méz és sajt párban történő kóstolása, közben ismertetők: ízpárosítás, textúrák, mennyiségi arányok és kulináris tippek. A résztvevők megismerhetik, hogyan tükrözi a párosítás régiós és minőségi különbségeket. A workshopokat moderátor-interakcióval folytatjuk le: bemutatás, kérdések, közönség bevonása. Moderátorok: Szabadkai Andrea, Sándor Tamás, Kerekesné dr. Mayer Ágnes, Dr. Kovács Gyöngyi (külön regisztrációhoz kötött program)


2025. szeptember 14. vasárnap

11:00

Mangalica sonka kostoló, szeletelés bemutató (külön regisztrációhoz kötött program)

15:00

Dr. Kovács Gyöngyi – Kerekesné dr. Mayer Ágnes (Sajtakadémia) előadása: A magyar sajtkultúra napjainkban – trendek és törekvések „Új ízek – régi alapok: hazai sajtélet a megújulás, minőség és tudásátadás tükrében”

16:00

Workshop: Méz–sajt párosítás Három-négy kézműves méz és sajt párban történő kóstolása, közben ismertetők: ízpárosítás, textúrák, mennyiségi arányok és kulináris tippek. A résztvevők megismerhetik, hogyan tükrözi a párosítás régiós és minőségi különbségeket. A workshopokat moderátor-interakcióval folytatjuk le: bemutatás, kérdések, közönség bevonása. Moderátorok: Szabadkai Andrea, Sándor Tamás, Kerekesné dr. Mayer Ágnes, Dr. Kovács Gyöngyi (külön regisztrációhoz kötött program)