Éttermeink

Rosinante Fogadó

Szentendrei-sziget

Együtt lélegzik a ház minden szeglete

Immáron kétgenerációs családi vállalkozásunk a nagyszülőkkel indult. Szikora Imre és Ágnes a sziget csücskében egy üres, romos XIX. századi vadászház maradványaiba álmodták bele a Rosinantét.

Nem tettek mást, minthogy hagyták a saját ízlésük által formálódni a tereket. Saját könyveik, újságjaik kerültek a lobbiba, jó öreg karosszékek állólámpával a vendégtérbe, valamint a sparhelt, a kredenc és a zongora is jól megfértek egymás mellett. Mindeközben a konyhán egyre komolyabban vették a kézműves gasztronómia iránti elkötelezettséget.

Éttermünk az utóbbi időkben nemcsak egy újító és lelkes fiatal mesterszakács alkotóműhelye, hanem kiemelkedően színvonalas, a teljes feltöltődést is garantáló gasztronómiai bázissá is vált egyben. Az egyre lendületesebben bekapcsolódó második generációként mi már helyi termelői piacot, főzőiskolát, vasárnapi játszóházat szervezünk, mindezt a stílusos vidéki vendéglátás lelkesedésével.

A Rosinantéban igazából sosem lehet tudni, hogy ki családtag és ki tartozik a személyzethez, hiszen ennek egyáltalán nincs jelentősége, mint ahogy a szállodát és a konyhát sem lehet egymástól elválasztani.

Együtt lélegzik a ház minden szeglete, amit egy ráérős délután éppúgy érdemes fölkeresni, mint egy hosszú hétvégére.